Επιβεβαίωση: Έτσι θα είναι το νέο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ξάνθης

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣ Ξάνθης οπού ψηφίστηκε η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ και η νέα μορφή που θα έχει την νέα αγωνιστική περίοδο.

Όπως αποφασίστηκε λοιπόν, επιβεβαιώνοντας πλήρως το αποκλειστικό ρεπορτάζ τπυ ThrakiSportS, η Α’ κατηγορία θα πραγματοποιηθεί σε δύο ομίλους των 13 ομάδων, με τις δύο πρωταθλήτριες στο τέλος της χρονιάς να διεκδικούν σε αγώνα μπαράζ την άνοδο στην Γ’ Εθνική.

Για να μπορέσει όμως η Α’ να έχει 26 ομάδες αποφασίστηκε πέρα από της 11 που παρέμειναν και των 4 ομάδων που ανέβηκαν από την Β’, την περσινή αγωνιστική σαιζόν, να μην υποβιβαστεί καμία πλην των δύο ομάδων που δεν θα συμμετέχουν (ΑΕ Ποντίων Ευμοίρου και Φίλιππος Δροσερού), ενώ θα ανεβούν ακόμη 7 ομάδες από την Β’ κατηγορία για να συμπληρώσουν τους ομίλους (Κεσσάνη Ερασμίου, Ελπίς Γενισέας, Ορφέας Ξάνθης 2005, Ερ. Αστέρας Σελέρου, Ορφέας Ν. Αμισσού, Δόξα Μυρωδάτου, ΑΠΟΞ Σκόντα).

Τέλος να σημειώσουμε πως κατά την κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί για τον καταρτισμό των δύο ομίλων θα υπάρχουν κλειδάριθμοι για τους 6 πρώτους της περσινής αγωνιστικής περιόδου (Ορφέας Ξάνθης, Αναγέννηση Θαλασσιάς, Αστέρας Μαγικού, Ασπίδα Ξάνθης, Παύλος Μελάς Κουτσού και Νέστος Κύρνου) όπως επίσης και στης 4 ομάδες που ανέβηκαν από την Β’ (Ερμής Μάνδρας, ΑΟ Βιστονίδας, ΑΕ Ξάνθης, Ατρόμητος Χρύσας) ωστέ οι δύο όμιλοι να χωριστούν όσο πιο ισομερώς γίνεται.  

Μετά από την άνοδο ακόμη 7 ομάδων από την Β’ και τον μη υποβιβασμό ομάδων στην Γ’ καταλαβαίνει κανείς πως δεν έμειναν και πολλές ομάδες. Άλλωστε σας είχαμε αναφέρει και σε παλαιότερο ρεπορτάζ πως στο φετινό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ξάνθης θα συμμετέχουν μόλις 39 ομάδες. Όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς από την στιγμή που στην ‘Α κατηγορία θα μετέχουν 26 ομάδες, στην Β’ θα αγωνιστούν οι 13 που απέμειναν. Ο λόγος για τις 8 που αγωνιζόταν και την περσινή σαιζόν στην κατηγορία (ΠΑΣ Φιλίων, Κόσυνθος 2005, ΑΕΚ Κυψέλης, Ένωση Ελπίς Σουνίου, Κεραυνός Π. Κατραμίου, Κεντητή, ΑΟ Σμίνθη) που θα συμπληρωθούν από 4 που αγωνίστηκαν στην Γ’ κατηγορία (Αναγέννηση Π. Χρύσας, Ορφανό, Εθνικός Ολβίου, Ρεμβιακός 2011 και ΑΠΟΞ Ραιδεστός) και επίσης τα Σήμαντρα Σπορ που επαναδραστηριοποιούνται.  

Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη πόσες ομάδες θα υποβιβάζονται από την Α’ στην Β’ και στο αντίστροφο φυσικά, μια και θα οριστεί από την επιτροπή πρωταθλημάτων, ώστε από την μεθεπόμενη χρονιά η Α’ Κατηγορία να γίνει ξανά ένας όμιλος και η Β’ να διεξάγεται σε δύο.  Το ThrakiSportS θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα σας μεταφέρει αναλυτικό ρεπορτάζ με οτιδήποτε νεώτερο…

ΥΓ1. Δεν θα πραγματοποιηθεί καθόλου η Γ’ κατηγορία ούτε με την συμμετοχή των τμημάτων υποδομής, μια και η συμμετοχή ήταν μικρή.