Επέτειος: 10 χρόνια από τον λαμπερό γάμο του Ντέμη και της Δέσποινας

Γράφει η Βερόνικα Ευθυμίου

–  Συμπληρώθηκαν την Δευτέρα ακριβώς 10 χρόνια από τη μέρα που η Δέσποινα Βανδή αποφάσισε ένα πει το ναι στον Ντέμη Νικολαΐδη και οι δυο τους να ανταλλάξουν όρκους αιωνίας πίστης.

Ήταν 17 Ιουνίου του 2003 όταν το ζευγάρι παντρεύτηκε στο εκκλησάκι στο κτήμα Νάσιουτζικ της Αθήνας με λιγότερο από 100 καλεσμένους. Η Δέσποινα φορούσε νυφικό της Σύλιας Κριθαριώτη και κουμπάροι ήταν η Κική Χολέβα και ο Γιάννη Λιονάκης.

Παρόλο που ο γάμος τους ήταν το γεγονός της χρόνιας και οι παπαράτσι έδωσαν μάχη για ένα πλάνο ή για μια έστω και θολή ή μακρινή φωτογραφία, εν τούτοις ούτε ένα καρέ δεν διέρρευσε στον Τύπο.

Το πάρτι του γάμου έγινε την επομένη στο Island με περίπου 400 καλεσμένους. Η Δέσποινα ήταν ήδη έγκυος στη Μελίνα και δεν το γνώριζε. Αργότερα θα εκμυστηρευτεί σε φίλους ότι ένιωθε άσχημα που είχε πιει τόσο πολύ εκείνη τη νύχτα.

Είναι, χωρίς αμφιβολία, η πιο glamorous σύζευξη μεταξύ αθλητισμού και χώρου της show biz των τελευταίων χρόνων- δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως αποκαλούνται «οι Έλληνες Beckhams».

Η Δέσποινα και ο Ντέμης συγκέντρωσαν πάνω τους όλα τα βλέμματα από την αρχή κιόλας της σχέσης τους. Η ιστορία ήθελε τη γνωριμία τους να έγινε το 1998 στο κέντρο «Γκάζι» όπου και τραγουδούσε η Βανδή, ένα βράδυ που η ΑΕΚ έκανε τον χορό της στο κέντρο και η τραγουδίστρια βγήκε στη πίστα φορώντας τη κιτρινόμαυρη φανέλα με τον αριθμό 11, δηλαδή τον αριθμό του Ντέμη. Η αλήθεια όμως αποκαλύφθηκε από την ίδια τη Δέσποινα σε μια τηλεοπτική συνέντευξη, όπου είπε πως ο Ντέμης την πήρε τηλέφωνο χωρίς να έχουν γνωριστεί καν και μάλιστα η στιχομυθία πήγε κάπως έτσι: -Είμαι ο Ντέμης Νικολαΐδης –Κι εγώ είμαι ο Πάπας.

Και κάπως έτσι ξεκίνησε ένας από τους μεγαλύτερους «celebrity» έρωτες, όχι όμως χωρίς δυσκολίες. Ο τότε πρόεδρος της ΑΕΚ, Μάκης Ψωμιάδης, είχε αντιρρήσεις σχετικά με τη σχέση Ντέμη-Δέσποινας και κατηγόρησε τον Ντέμη για άστατη ζωή. Τότε και ο Νικολαΐδης  αναγκάστηκε να ξενιτευτεί στην Ισπανία και στην Ατλέτικο Μαδρίτης, για να επιστρέψει στην ΑΕΚ ένα χρόνο μετά, αυτή τη φορά ω πρόεδρος. Και ως… πρωταθλητής Ευρώπης, αφού το 2004 συμμετείχε στο θαύμα της Εθνικης Ομάδας στην Πορτογαλία.

Ο γάμος τους έγινε λοιπόν στις 17 Ιουνίου του 2003 στο κτήμα Νάσιουτζικ, παρουσία 80 περίπου καλεσμένων, συγγενών και φίλων, και με κουμπάρους την Κική Χολέβα και τον Γιάννη Λεονάκη. Νικολαΐδης και Βανδή ήθελαν τόσο ο γάμος τους όσο και η δεξίωση που θα ακολουθούσε, να γίνουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και για τον λόγο αυτό η ασφάλεια και στους δύο χώρους ήταν δρακόντεια.

Είχε ειπωθεί μάλιστα, χαρακτηριστικά, πως οι σεκιούριτι ήταν σχεδόν τόσοι όσοι και οι καλεσμένοι, κάτι που είχε σχολιαστεί αρνητικά από τις τότε μεσημεριανές εκπομπές οι οποίες απαιτούσαν μερικές εικόνες του λαμπερού ζεύγους μιας και ήταν «δημόσια πρόσωπα». Τα αυτιά της Δέσποινας και του Ντέμη όμως δεν ίδρωσαν, και ευχαριστήθηκαν τη δική τους μέρα με τους αγαπημένους τους φίλους.

Η δεξίωση του γάμου έγινε μια μέρα μετά την τελετή, στο Island στη Βάρκιζα, με τον Γιώργο Μητσικώστα να διασκεδάζει ζευγάρι και καλεσμένους με τις μιμήσεις του και τον Λάμπη Λιβιεράτο με τον Αντώνη Ρέμο να αναλαμβάνουν τη μουσική επένδυση της βραδιάς.

Επίσης, το ζευγάρι διοργάνωσε και δεύτερη δεξίωση, αυτή τη φορά στην Αλεξανδρούπολη, αυστηρά για την οικογένεια και τους συγγενείς τους. Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς ο Ντέμης με τη Δέσποινας μετακομίζουν στην Μαδρίτη. Λίγο καιρό μετά, στις 8 Φεβρουαρίου του 2004, απέκτησαν τη κόρη τους Μελίνα, ενώ τον Αύγουστο του 2007 ήρθε στον κόσμο ο γιος τους, Γιώργος.

Ήδη συμπληρώθηκαν 10 χρόνια για ένα από τα πιο αγαπημένα και διασημότερα ζευγάρια της ελληνικής showbiz, και σίγουρα το διασημότερο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Εβρίτης ο Ντέμης, Καβαλιώτισσα η Δέσποινα, αν και αμφότεροι γεννήθηκαν στην… Γερμανία. Χρόνια καλά παιδιά, να είσαι πάντοτε αγαπημένοι…