Confederations Cup: Με αρχηγό τον Βαϊρουά, φάγαν έξι γκολ αλλά πανηγύρισαν τρελά!!!

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Κεσόπουλος

–  Η Ταϊτή του “δικού μας” Μάραμα Βαϊρουά και των εννέα ανέργων δέχτηκε μισή ντουζίνα γκολ (6-1) από τη Νιγηρία, αλλά κέρδισε την αγάπη των Βραζιλιάνων στον αγώνα που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας για το Confederations Cup.

Η μεταξύ τους διαφορά ήταν ούτως ή άλλως τεράστια. Οι μεν δεν ήθελαν καν να μπουν στο αεροπλάνο για Βραζιλία, επειδή δεν τους έδιναν και όλο το ποσό που τους είχαν υποσχεθεί ως μπόνους κατάκτησης του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Οι άλλοι πάλι πέταξαν τρισευτυχισμένοι μόνο και μόνο που θα έδιναν το παρών σε ένα τόσο ονειρεμένο ραντεβού. Φυσικά δεν τους ένοιαξε στιγμή τους παίκτες της Ταϊτής που οι εννέα εξ αυτών ήταν άνεργοι και οι υπόλοιποι της αποστολής εργαζόμενοι με μισθούς κάτω από 1.000 ευρώ.

Οι παίκτες από το νησί της Πολυνησίας κατά την διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού τους ύμνου φορούσαν παραδοσιακά κολιέ από κοχύλια, τα οποία έδωσαν στους αντιπάλους τους κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης χειραψίας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, φυσικά για το ποιος θα ήταν ο νικητής στην αναμέτρηση τους με τη Νιγηρία δεν υπήρχε απορία. Οι Αφρικανοί έκαναν πλακίτσα ποδοσφαιρικά και διέλυσαν 6-1 τους ιστορικούς εκπροσώπους της Ωκεανίας που για πρώτη φορά παίρνουν μέρος σε διοργάνωση εκτός της ηπείρου τους. Για τους Νιγηριανούς 3 γκολ πέτυχε ο Οντουμάντι, 2 ο Έλντερσον, ενώ από την πλευρά των ηττημένων το γκολ πέτυχε ο Τεχάου!

Οι εκπρόσωποι της Ωκεανίας πάντως, με αρχηγό τον… δικό μας Μαραμά Βαϊρουά, κέρδισαν τη συμπάθεια του κοινού. Όχι μόνο γιατί – εκτός του πρώην άσου του Πανθρακικού – άπαντες είναι ερασιτέχνες και οι περισσότεροι εξ αυτών είναι άνεργοι οι χαμηλόμισθοι σε άλλους τομείς απασχόλησης.

Οι παίκτες της Ταϊτής πανηγύρισαν το γκολ του Τεχάου με τη χαρακτηριστική κίνηση του «κανό», έναν πανηγυρισμό που λάνσαρε και στα ελληνικά γήπεδα ο “κομοτηναίος” Βαϊρουά.

Δυστυχώς ο αγώνας δεν μεταδόθηκε τηλεοπτικά στην Ελλάδα μετά την γνωστή ιστορία με την ΕΡΤ, καθώς ο Σκάι αγώρασε τα δικαιώματα μόνο των τριών πρώτων αγώνων του Σαββατοκύριακου (εκ των οποίων έδειξε ζωντανά τα Βραζιλία – Ιαπωνία 3-0 και Ιταλία – Μεξικό 2-1 ενώ το παιχνίδι Ισπανίας – Ουρουγουάης 2-1 μεταδίδεται σε μαγνητοσκόπηση μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας). Για αυτό, δείτε παρακάτω τον πρωτότυπο τρόπο πανηγυρισμού των παικτών της Ταϊτής και του αρχηγού Βαϊρουά μετά το τέρμα που πέτυχαν…

[iframe width=”640″ height=”360″ src=”http://www.youtube.com/embed/A0cdVN840JQ?feature=player_embedded” frameborder=”0″ allowfullscreen]