Αρνητική εισήγηση από ΟΥΕΦΑ για ΠΑΣ και ΠΑΟ! Μια ανάσα πριν την Ευρώπη η Ξάνθη!!!

Αρνητική κατά τα φαινόμενα, είναι η εισήγηση των ελεγκτών της UEFA, που είχαν έρθει αιφνιδιαστικά στην Αθήνα, και για τον φάκελο αδειοδότησης του ΠΑΣ Γιάννενα αλλά και για αυτόν της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, σύμφωνα με πληροφορίες.

Τι σημαίνει αυτό; Η λογική λέει ότι κινδυνεύει σοβαρά η αδειοδότηση και των δύο ομάδων και βεβαίως η συμμετοχή τους στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά από την άλλη πλευρά την τελική απόφαση δεν πρόκειται να την πάρουν εκείνοι που έλεγξαν τους φακέλους κατά την παραμονή τους στην Αθήνα.

Η εισήγησή τους θα κατατεθεί στην επιτροπή licensing και financial fair play της UEFA που με βάση τα όσα αναφέρονται σε αυτήν θα πάρει την τελική απόφαση που θα κρίνει το μέλλον των δύο ελληνικών ομάδων και βεβαίως θα ενημερώσει την EΠΟ κάτι που αναμένεται να γίνει μέχρι τα τέλη της εβδομάδας, Πέμπτη ή Παρασκευή.

Απ’ ότι φαίνεται στα Γιάννενα, χωρίς να επιβεβαιώνουν τίποτα απολύτως, μάλλον περιμένουν το «κόκκινο» από την UEFA, αλλά στον Παναθηναϊκό εμφανίζονταν αισιόδοξοι ότι δεν θα είχαν πρόβλημα με τον επανέλεγχο της UEFA. Πλέον ο πρόεδρος της ομάδας Γιάννης Αλαφουζος σπεύδει στην Νιόν της Ελβετίας για να… απολογηθεί.

Aν πάντως επαληθευτεί η πληροφορία που μετέδωσε το Sentragoal, αυτόματα δημιουργείται θέμα για τη λειτουργία και την κρίση της δευτεροβάθμιας επιτροπής αδειοδότησης της ΕΠΟ που έδωσε σε δεύτερο βαθμό άδεια και στις δύο ομάδες παρά την αρνητική εισήγηση του Γιώργου Δημητρίου.

Επίσης θέμα θα δημιουργηθεί με το αν οι δύο ομάδες θα θεωρηθεί ότι έχουν κανονικά άδεια για το ελληνικό πρωτάθλημα ή αν θα υπαχθούν στους περιορισμούς των ομάδων χωρίς αδειοδότηση, όπως είναι ο Πανιώνιος και ο Αρης. Η απάντηση δεν είναι απλή ειδικά αν από την UEFA δεν έχουν ελεγχθεί οι φάκελοι του ΟΦΗ και του Πανθρακικού που επίσης πήραν άδεια μέσω της έφεσης.

Για το θέμα αυτό πάντως αναμένεται, αν τελικά η UEFA ανάψει οριστικά κόκκινο σε ΠΑΣ και ΠΑΟ, η ΕΠΟ να πετάξει το μπαλάκι στη Superleague για να αποφασίσει.

Ως προς το πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο, στην περίπτωση που η UEFA αναιρέσει τελεσίδικα την άδεια του ΠΑΣ και του ΠΑΟ, αυτό θα καταλήξει στην Ξάνθη. Να σημειωθεί επίσης ότι οι αποφάσεις του financial fair play panel εφεσιβάλονται σε δεύτερο βαθμό στο CAS στο οποίο προσέφυγε (χωρίς αίσιο αποτέλεσμα) πρόσφατα και η Μάλαγα μετά την τιμωρία της από την πειθαρχική επιτροπή για αυτά τα ζητήματα.