Αλλαγή φρουράς στον Εθνικό. Αρχίζει και επισήμως η εποχή Βουκουρεσλή…

Αλλαγή ηγεσίας ανέδειξε η Γενική Συνέλευση του ΜΓΣ Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Ο Χάρης Καρυωτάκης αποχώρησε και τυπικά από την προεδρία του ιστορικού συλλόγου του Έβρου και  τη θέση του παίρνει ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος και εκτελών χρέη προέδρου, Μανόλης Βουκουρεσλής, κάτι που επικυρώθηκε την Παρασκευή, στην πρώτη συνεδρίαση του νέου 15μελούς που αναδείχθηκε το οποίο και συγκροτήθηκε σε Σώμα. 

Δυο ήταν τα χαρακτηριστικά της Γενικής Συνέλεσης, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης. Πρώτον η μαζικότητά του, αφού βρέθηκαν περισσότερα από εκατό μέλη και φίλοι του Εθνικού, περισσότερα από ποτέ, εδώ και πολλά χρόνια. Δεύτερο, η εκλογή δια βοής του νέου ΔΣ από τους παρευρισκόμενους αφού παρά την αρχική επιθυμία που είχε εκφραστεί από παράγοντες και μέλη, δεν στήθηκε κάλπη.

Τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι οι: Μανώλης Βουκουρεσλής, Γιώργος Μιχελής, Γρηγόρης Καραπιπέρης, Τάσος Τοκαμάνης, Παναγιώτης Βαλσαμίδης, Κώστας Πατερόπουλος, Λευθέρης Μανασίδης, Γιάννης Τζίμας, Δοξάκης Κομίτης, Ηλίας Δόβρης, Απόστολος Μπεχτσούδης, Δήμος Μαμούγκας, Χρήστος Κοντάρας, Κώστας Λιάσκος και Νίκος Παπαδόπουλος.

Την Παρασκευή 14/6 το νέο Δ.Σ. του ΜΓΣ Εθνικός πραγματοποίησε την πρώτη του συνάντηση με θέμα την συγκρότηση του σε σώμα και οι  θέσεις του νέου Δ.Σ. κατενεμήθηκαν ομόφωνα ως εξής:
Πρόεδρος: Μανώλης Βουκουρεσλής
Α’Αντιπρόεδρος: Γρηγόρης Καραπιπέρης
Β’Αντιπρόεδρος: Κώστας Πατερόπουλος
Γ’Αντιπρόεδρος: Παναγιώτης Βαλσαμίδης
Γενικός Γραμματέας: Γιώργος Μιχελής
Ταμίας: Απόστολος Μπεχτσούδης
Ειδικός Γραμματέας: Κομίτης Δοξάκης
Γενικός Αρχηγός: Δήμος Μαμούγκας  

Δυο ημέρες νωρίτερα, στην Γενική Συνέλευση, ο αντιπρόεδρος Μανώλης Βουκουρεσλής υποδέχθηκε τους παραβρισκόμενους, τους οποίους και ενημέρωσε με λίγα λόγια για την γενική κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή το σωματείο και τις μεγάλες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η νέα διοίκηση. Με πρόταση του, την οποία και ενέκρινε το σώμα, ο Χαράλαμπος Καρυωτάκης ανακηρύχθηκε επίτιμος πρόεδρος ως ελάχιστη αναγνώριση για την πολύχρονη προσφορά του. Πρόεδρος της συνέλευσης ορίσθηκε από το σώμα ο νομικός Γιώργος Φλετούρης.

Ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Μιχελής ανέγνωσε τον διοικητικό απολογισμό του ΜΓΣ Εθνικού, με κυριότερες ενέργειες: την ανακαίνιση των γραφείων, την ανάδειξη του ιστορικού υλικού, την ένταξη του Νηρέα ως κολυμβητικό τμήμα στο σύλλογο, την δημιουργία σκοπευτικού τμήματος και τμήματος πόλο, την υποβολή του φακέλου για την ειδική αθλητική αναγνώριση, την αλλαγή του καταστατικού, την οργάνωση της ιστοσελίδας, την συμμετοχή στην παρέλαση της 14ης Μαίου μετά από 40 χρόνια, την οργάνωση κοπή πίτας με 1500 μέλη, την δημιουργία εκπτωτικής κάρτας μέλους του σωματείου και για τους 1000 περίπου αθλητές των 10 τμημάτων.

Ο Ταμίας Σταύρος Τζωίδης παρουσίασε με αριθμούς τον οικονομικό απολογισμό του ερασιτέχνη, τονίζοντας ότι εφαρμόσθηκε ένα νέο ενιαίο για όλα τα τμήματα λογιστικό σύστημα, στο οποίο υπάρχει μηνιαίος έλεγχος από τον κεντρικό ταμία. Το ταμείο παραδίδεται χωρίς καθόλου χρέη.

Στην συνέχεια οι δέκα έφοροι παρουσίασαν τον αγωνιστικό απολογισμό των τμημάτων τους, δείχνοντας την πρόοδο που έχει συντελεσθεί συνολικά στον Εθνικό, τα τελευταία χρόνια. Το σώμα ενέκρινε ομόφωνα τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό του ερασιτέχνη ΜΓΣ Εθνικού.