Χωρίς τσίπα! Έσπασαν την απεργία για μερικά κλικ!!!

Δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά αυτήν την φορά ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Ο λόγος για τοπικό αθλητικό site πανθρακικής εμβέλειας που θεώρησε σκόπιμο να σπάσει την απεργία που κήρυξαν όχι μόνο οι δημοσιογραφικές ενώσεις αλλά και οι ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ, προφανώς για να εκμεταλλευθούν την απουσία ενημέρωσης και να κερδίσουν κάποια κλικ παραπάνω!

Και τι κατάφεραν; Απλά να βάλουν την Πέμπτη, σε ημέρα γενικής απεργίας, πέντε ειδήσεις, τις τέσσερις από τις οποίες είχε φροντίσει να δημοσιεύσει ένα εικοσιτετράωρο πριν το ΤhrakiSportS και το μόνο καινούριο πράγμα να είναι τα όσα συνέβησαν στην προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση και τις Αρχαιρεσίες του Εθνικού, που αναφέρονται σε εκτενές και αναλυτικό δελτίο Τύπου του σωματείου ΕΔΩ. Και την Παρασκευή, μέχρι στιγμής, να έχει την πληροφορία για την απόκτηση του Χασομέρη από τον Πανθρακικό και το επίσημο αντίο στον Βασίλη Κοντογουλίδη, που επίσης έχει αποκαλύψει το ThrakiSportS εδώ και πολλές ημέρες, για να μην πούμε εβδομάδες.

Το ThrakiSportS έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι αποτελεί μια καθαρά δημοσιογραφική προσπάθεια και πάνω από όλα σέβεται τους αγώνες των δημοσιογράφων και της κοινωνίας. Θεωρούμε αδιανόητο ένα τοπικό αθλητισκό site να σπάει την απεργία που έχει προκηρυχθεί, την ίδια ώρα που την σέβονται σχεδόν άπαντες, χωρίς μάλιστα να έχει κάνει καμία απολύτως αναφορά στις σοβαρές εξελίξεις που δημιουργεί και στον αθλητικό χώρο το λουκέτο στην ΕΡΤ.

Ενα λουκέτο που έφερε μαύρο στις οθόνες, ενώ οι συχνότητες αυτές κάποτε μετέδιδαν τις προσπάθειες της Πηγής Δεβετζή και του Κώστα Γκατσιούδη σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμια Πρωταθλήματα ή πιο πρόσφατα τα γκολ του Βασίλη Τοροσίδη με τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ ή ακόμα και με την Εθνική Ομάδα στο Μουντιάλ. Ενα λουκέτο που επιχειρεί να στερήσει την αναμνήσεις τόσων Κομοτηναίων φιλάθλων από τις μεταδόσεις του Γιώργου Μαυρίδη και του Μανώλη Παπαδόπουλου, στις περίφημες τετράωρες σαββατιάτικες αθλητικές εκπομπές που έκαναν και μεταξύ άλλων μετέδιδαν τους αγώνες του ΓΑΣ Κομοτηνή στην Α2 Μπάσκετ. Αλλά και της ΕΡΑ Ορεστιάδας, που με τον Βασίλη Πρεμίδη κάλυπτε για λογαριασμό όλης της Ελλάδας τις συγκλονιστικές ευρωπαϊκές πορείες του ΑΟ Ορεστιάδας μέχρι και τους τελικούς των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Πιο πρόσφατα, το “Μικρόφωνο στα γήπεδα” που μέσα από τις μεταδόσεις του Παναγιώτη Ζιώγα κάλυπτε όλους τους αγώνες της Skoda Ξάνθη και του Πανθρακικού.

Από την πρώτη στιγμή, ως ThrakiSportS αποφασίσαμε και κρίναμε ότι οφείλουμε να ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ στην απεργία που έχει προκηρυχθεί. Όχι μόνο σε ένδειξη σεβασμού και συμπαράστασης στον αγώνα που κάνουν οι συνάδελφοί μας στην ΕΡΤ. Όχι μόνο σε ένδειξη αναγνώρισης για όσα σημαντικά έχει προσφέρει η ΕΡΤ στον ελληνικό αλλά και στον τοπικό αθλητισμό, παρά τις ατασθαλείες που πραγματικά έχουν συμβεί και τις οποίες επίσης έχουμε επικρίνει. Αλλά και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο που αυτό μεθοδεύτηκε αυτό το “μαύριο”, με σαφή νομικά συνταγματικά κενά. Είναι απόφαση ΟΜΑΔΙΚΗ, όλων των συνεργατών αυτού του ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ δημοσιογραφικού site που λέγεται THRAKISPORTS. Για τον λόγο αυτό, για όσο διάστημα θα κρατήσει αυτή η απεργιακή κινητοποίηση, θα υπάρχουν ανανεώσεις από αυτό το site μόνο για θέματα που έχουν να κάνουν με την ΕΡΤ και κατόπιν ειδικής άδειας που μας έχει δοθεί. Μπορεί να χάσουμε λίγα κλικς. Αλλά ήδη νομίζουμε ότι έχουμε κερδίσει την εκτίμηση των Θρακιωτών Φιλάθλων και αυτό αποδεικνύεται και από τις μετρήσεις.

Για οποιαδήποτε σημαντική εξέλιξη στα τοπικά αθλητικά δρώμενα πέραν των όσων έχουν να κάνουν με την ΕΡΤ, θα ενημερωθείτε μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του ThrakiSportS (facebook, twitter) και για τον λόγο αυτό, όσοι δεν έχετε φροντίσει ακόμα να το κάνετε, σπεύσατε στο επάνω δεξιά μέρος της σελίδας να μας κάνετε like στο facebook. Φυσικά, όταν η απεργία ολοκληρωθεί, θα έχετε πλήρη και αναλυτική ενημέρωση για όλα όσα θα έχουν συμβεί αυτό το χρονικό διάστημα. Άλλωστε, η άμεση, έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση αλλά και η ποικιλία ενημέερωσης που παρέχεται για όλα τα σπορ και σε όλη την Θράκη, έχουν φέρει αυτήν την προσπάθεια στην κορυφή των προτιμήσεων των θρακιωτών φιλάθλων.

Όσο για αυτούς, που με τόσο ξεδιάντροπο τρόπο, προτίμησαν να σπάσουν ακόμα και την γενική απεργία της Πέμπτης απλά για να κερδίσουν μερικά κλικ, ας τους κρίνουν οι πολίτες. Είναι τυχαίο άραγε ότι ήταν οι μόνοι σε όλη την Θράκη; Είναι τυχαίο ότι σφετερίζονται τις προσπάθειες δημοσιογράφων, χωρίς να έχουν ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ δημοσιογράφο στις τάξεις τους; Και για αυτό, δεν φταίνε φυσικά οι δημοσιογράφοι που στο παρελθόν και για χρόνια τους στήριξαν και τους βοήθησαν, πολλές φορές απλήτρωτοι δίνοντας πάμπολεες ευκαιρίες, αλλά στους οποίους συμπεριφέρθηκαν με τόσο άκομψο και άσχημο τρόπο, που τελικά τους εγκατέλειψαν. Για την ακρίβεια, αναγκάστηκαν να τους εγκαταλείψουν.

Ας τα βρουν πρώτα με τους εαυτούς τους για τι το είναι και τι θέελουν να κάνουν και μέχρι τότε, ας πανηγυρίσουν αν θέλουν, επειδή τάχα μου βγάζουν… “δημοσιογραφικές πρωτιές” σε ημέρες δημοσιογραφικής απεργίας. Άλλωστε, την απάντηση την έχουν ήδη λάβει με την κατακόρυφη πτώση τους στην εκτίμηση του απλού κόσμου…

Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ THRAKISPORTS