Σαν Σήμερα: Οταν η ΕΡΤ μετέδιδε τον θρίαμβο του Ευρωμπάσκετ!

Τότε δεν υπήρχαν ιδιωτικά κανάλια ακόμα, αλλά μόνο η ΕΡΤ, όπου μέσα από τη συχνότητά της και φυσικά την επική φωνή του Φίλιππα Συρίγου εκατομμύρια Ελληνες σε όλη τη χώρα είχαν ζήσει εκείνες τις απίστευτες στιγμές.

Ήταν μια μέρα σαν και αυτή, 26 χρόνια πριν. Κάποιοι άλλοι, όσοι δεν είχαν πρόσβαση σε τηλεοπτικούς δέκτες, άκουγαν την περιγραφή του Μιλτιάδη Παναγιωτόπουλου στο κρατικό ραδιόδωνο. Στην ΕΡΤ και πάλι δηλαδή. Ναι, σε αυτήν που μπήκε το λουκέτο.

Κάποιοι ταξίδευαν με το τρένο από και προς την Θράκη και άκουγαν το ματς ραδιοφωνικά. Άλλοι είχαν μαζευτεί σε καφενεία. Και άλλοι στα σπίτια τους, στις μεγάλες πόλεις, γιατί στον ορεινό όγκο της Θράκης το σήμα της ΕΡΤ έπιανε με… χιόνια, αν έπιανε.

Χωρίς σάιτ, ιδιωτικά κανάλια και ραδιόφωνα εκείνη την εποχή, οι εφημερίδες ήταν τότε στα ντουζένια τους και φυσικά δεν χρειάστηκε να σκεφτούν πολύ για να κάνουν βασικό θέμα την εκπληκτική εθνική μας ομάδα από τους ημιτελικούς κιόλας.

Εφημερίδες που είχαν γίνει ανάρπαστες φυσικά και στην Θράκη. Θυμηθείτε τις στιγμές. Μέσα από το βίντεο με τα τελευταία δευτερόλεπτα, μέσα από την περιγραφή της ΕΡΤ. Αλλά και από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, στο πολύ ωραίο θέμα του Γιάννη Λαμπίρη που φιλοξενεί  το Sport24 σήμερα, 14 Ιουνίου, 26 χρόνια μετά… 

[iframe width=”640″ height=”360″ src=”http://www.youtube.com/embed/iaF9JxdPRVQ?feature=player_detailpage” frameborder=”0″ allowfullscreen]