Προβλήματα στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ στην Θράκη λόγω του λουκέτου στην ΕΡΤ

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Σοβαρά προβλήματα στη μετάδοση των κληρώσεων του ΚΙΝΟ καταγράφονται από το πρωί σε δεκάδες πρακτορεία της Θράκης αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας λόγω της διακοπής της μετάδοσης του σήματος της ΕΡΤ.

Αυτό συνέβη διότι η μετάδοση για όποιο πρακτορείο δεν είχε δορυφορικό σήμα –δηλαδή για την συντριπτική τους πλειοψηφία– γινόταν μέσω της συχνότητας της ΝΕΤ. Υπολογίζεται ότι μόνο χίλια πρακτορεία διαθέτουν δορυφορική σύνδεση σε σύνολο 5.000 πανελλαδικώς.

Ήδη πολλοί πράκτορες στην Θράκη αναζητούν… δορυφορικά πιάτα, καθώς στο μεταξύ έχει ενεργοποιηθεί η συχνότητα στο horizon για να μεταδίδονται οι κληρώσεις του παιχνιδιού.

Στον ΟΠΑΠ ήδη συνεδριάζουν οι αρμόδιοι για να βρουν λύση στο θέμα και εξετάζεται να μισθωθεί συχνότητα σε ιδιωτικό σταθμό για το λόγο αυτό.

Οι πράκτορες δηλώνουν ότι ο τζίρος της σημερινής ημέρας θεωρείται ήδη χαμένος και ευελπιστούν σε άμεση λύση προκειμένου να μην υπάρξουν μεγαλύτερα διαφυγόντα έσοδα. Υπενθυμίζεται ότι το ΚΙΝΟ αποτελεί το δημοφιλέστερο παιχνίδι του ΟΠΑΠ, με τζίρο που πέρυσι ξεπέρασε τα 2,1 δισ. ευρώ…