Πέφτουν μια κατηγορία Σουφλί και Κόσμιο αν περάσουν τα ασφαλιστικά κατά της ΕΠΟ

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Κώστας Πιτιακούδης

–  Τη μεθεπόμενη περίοδο θα ισχύσει η συγχώνευση της Γ’ με τη Δ’ Εθνική στην περίπτωση που γίνουν δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα της αντιπολίτευσης κατά της διοίκησης της ΕΠΟ, όπως διευκρίνισε ο Δ.Μπάμπαρης.

Με επιστολή του προς τα ΜΜΕ, o δικηγόρος των ΕΠΣ Κιλκίς και Ηρακλείου, Δημήτρης Μπάμπαρης, διευκρινίζει –λόγω της διάστασης που πήρε το θέμα, κυρίως λόγω ΑΕΚ- ότι σε περίπτωση που το δικαστήριο κάνει δεκτό το αίτημα στο σημείο που αφορά τη συγχώνευση της Γ’ με τη Δ’ Εθνική, αυτή θα ισχύσει, αλλά από την μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο (2014-2015).

Κάτι που σημαίνει πως τα δεδομένα για την ΑΕΚ πιθανόν να διαφοροποιηθούν, αν τα ασφαλιστικά μέτρα της αντιπολίτευσης της ΕΠΟ γίνουν δεκτά, αφού η Γ’ Εθνική θα διατηρηθεί ως επαγγελματική κατηγορία και η Δ’ θα είναι η πρώτη ερασιτεχνική. Η υπόθεση δεν αφήνει αδιάφορες και τις ομάδες του Εβρου Σουφλίου και του ΠΑΟ Κοσμιου, που σε αυτήν την περίπτωση, θα πέσουν μια κατηγροία, αφού καμια τους δεν αναδείχθηκε πρωταθλητρια και θα ξαναβρεθούν στην Δ’ Εθνική. Επίσης, ο Νέστος Χρυσούπολης θα ανέβει την Δ’ αντί για την Γ’ Εθνική, ενώ ενδέχεται στη Δ’ Εθνική να ανέβουν και οι λοιπές πρωταθλήτριες των ΕΠΣ της Θράκης, δηλαδή Ορέστης Ορεστιάδας, Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου και Ορφέας Ξάνθης. Με δυο λόγια, θα επικρατήσει το απόλυτο μπάχαλο…

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Μπάμπαρη:

«Επειδή το θέμα της δίκης με την κατάθεση αίτησης περί εκπτώσεως των μελών Δ.Σ της ΕΠΟ και τον ορισμό προσωρινής διοίκησης από το Ειρηνοδικείο Αθηνών, έχει πέσει θύμα παραπληροφόρησης, είμαστε στη θέση να σας παραθέσουμε την πλήρη αλήθεια για το τι σημαίνει η αίτηση αυτή και τις συνέπειες από μια πιθανή αποδοχή της.

Θεωρούμε ότι είναι χρέος μας, ως Δικηγόροι των δύο ενώσεων που κατέθεσαν την αίτηση αυτή, αφού εμείς την συντάξαμε και καταγράψαμε τους λόγους, να πληροφορήσουμε όλον τον φίλαθλο κόσμο για το τι γίνεται με την υπόθεση αυτή.

1) Η αίτηση που καταθέσαμε ΔΕΝ είναι αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Είναι αίτηση (μέσω της εκούσιας διαδικασίας) για έκπτωση των μελών του Δ.Σ της ΕΠΟ και ορισμού προσωρινής διοίκησης, για μια σειρά παράνομων αποφάσεων που έλαβε το ΔΣ της ΕΠΟ.

2) Με τον πρώτο λόγο της αίτησης μας που αναφέρεται στην πρόσληψη στην ΕΠΟ της ανιψιάς του Προέδρου, ζητάμε την έκπτωση των μελών του ΔΣ της ΕΠΟ για παράβαση του κανονισμού – εφαρμογής καταστατικού – παράρτημα Α – κωλύματα εγγραφής και συγκεκριμένα για παράβαση της παραγράφου 7, που απαγορεύει σε σωματεία, ενώσεις την σύναψη κάθε σύμβασης με πρόσωπα που έχουν συγγενική σχέση μέχρι και τετάρτου βαθμού με οποιοδήποτε μέλος του Δ.Σ που συμμετείχε στην σύναψη της σύμβασης.

3) Με τον δεύτερο λόγο που αναφέρεται στην συγχώνευση των κατηγοριών Γ και Δ Εθνικής και την εφαρμογή της απόφασης αυτής από την περίοδο 2013-14, ζητάμε την έκπτωση των μελών του Δ.Σ ΕΠΟ για παράβαση του άρθρου 5 παρ. 2 του ΚΑΠ και άρθρου 7 παρ. 1 και 6 του ΚΑΠ. Η συνέπεια της παράβασης είναι η έκπτωση των μελών Δ.Σ της ΕΠΟ, παραμένουσα σε ισχύ η απόφαση αλλά για την περίοδο 2014-2015.

4) Με τον τρίτο λόγο που αναφέρεται στην τροποποίηση του άρθρου 17 παρ. 2 του κανονισμού μετεγγραφών επαγγελματικών ποδοσφαιριστών κατά παράβαση του άρθρου 2 παρ. 2 Α, περίπτωση Β του καταστατικού ΕΠΟ, ζητάμε την έκπτωση των μελών του Δ.Σ της ΕΠΟ. Η συνέπεια είναι ότι σε περίπτωση παραδοχής του λόγου αυτού η απόφαση ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΝ ΙΣΧΥ από την επόμενη περίοδο, αλλά εκπίπτουν τα μέλη του Δ.Σ της ΕΠΟ.

5) Με τον τέταρτο λόγο που αναφέρεται στην πρόσληψη του κ. Παυσανία Παπανικολάου ως εκτελεστικού γραμματέα, χωρίς να έχει τα τυπικά προσόντα, ζητάμε τον ορισμό προσωρινής διοίκησης δυνάμει του άρθρου 69 ΑΚ. Η συνέπεια είναι ότι σε περίπτωση παραδοχής του λόγου αυτού θα εκπέσει το Δ.Σ και θα ορισθεί προσωρινή διοίκηση.

6) Με τον πέμπτο λόγο που αναφέρεται στη υπογραφή σύμβασης με την εταιρεία EUROSATR-TRAVEL PLAN, χωρίς την λήψη απόφασης από το Δ.Σ, κατά παράβαση του άρθρου 34 παρ.1 περ.Β του καταστατικού ΕΠΟ, ζητάμε τον ορισμό προσωρινής διοίκησης δυνάμει του άρθρου 69 ΑΚ. Η συνέπεια είναι ότι σε περίπτωση παραδοχής του λόγου αυτού, θα εκπέσει το Δ.Σ και θα ορισθεί προσωρινή διοίκηση.

7) Με τον έκτο λόγο που αναφέρεται στην πρόσκληση των αναπληρωματικών μελών του Δ.Σ στις συνεδριάσεις του Δ.Σ ΕΠΟ, ζητάμε τον ορισμό προσωρινής διοίκησης σύμφωνα με το άρθρο 69 ΑΚ. Η συνέπεια σε περίπτωση παραδοχής του λόγου αυτού είναι ο ορισμός προσωρινής διοίκησης και η έκπτωση του Δ.Σ της ΕΠΟ.

Αυτά προς αποκατάσταση της πλήρους αλήθειας».