Μακάβριο λάθος με Κιλιγκαρίδη. Ακόμα χτυπάει η καρδούλα του, περιμένοντας το θαύμα…

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

Φαίνεται πως έγινε ένα μακάβιο λάθος σχετικά με την ανακοίνωση του θανάτου του Ανδρέα Κιλιγκαρίδη, που δημοσιοποιήθηκε από την Ομοσπονδία Κανόε Καγιάκ και ταχύτατα έκανε το τελευταίο 90λεπτο τον γύρο του διαδικτύου.

Ο Ανδρέας ζει. Εξακολουθεί να δίνει την πιο μεγάλη μάχη, την δύσκολη μάχη, την μη αναστρέψιμη. Αλλά δεν έχει φύγει από την ζωή. Η καρδούλα του χτυπά ακόμα. Εξασθενημένη, με μηχανική υποστήριξη, αλλά χτυπά. Για ένα εικοσιτεράωρο ακόμα, περιμένοντας απλά ένα θαύμα.

Aπό λάθος συννενόηση του Πολωνού προπονητή με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κανόε Καγιάκ Αντώνη Νικολόπουλο, βγήκε η είδηση ότι ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης πέθανε. Αυτή ταξίδεψε γρήγορα εξαιτίας του ίντερνετ, τηλεγραφήθηκε από πρακτορεία ειδήσεων, μεταδόθηκε από κανάλια και ραδιίφωνα, μέχρι και συλλυπητήριες ανακοινώσεις εκδόθηκαν. Ωστόσο ο θάνατος του Ανδρέα δεν ισχύει καθώς ο  37χρονος είναι μεν κλινικά νεκρός αλλά ακόμα δεν έχει αποσυνδεθεί από τα μηχανήματα.

Οι Πολωνοί γιατροί είχαν σκοπό να τον βγάλουν από τα μηχανήματα λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι, όταν έγινε η τελευταία σύσκεψη και βγήκε το ιατρικό ανακοινωθέ, αλλά παρενέβη η ελληνική πρεσβεία που ζήτησε παράταση 24 ωρών κατά παρτάβαση του νομοθετικού πλαισίου της Πολωνίας.

Πάντως, δυστυχώς ο Κιλιγκαρίδης είναι κλινικά νεκρός και η κατάσταση θεωρείται μη αναστρέψιμη. Ωστόσο, όσο χτυπά η καρδιά, η οικογένειά του, όλοι οι συγγενείς του στην Θράκη, όλοι οι Έλληνες, ελπίζουν. Σε θαύμα, μεν αλλά ελπίζουν. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία…