Λουκέτο σήμερα στην ΕΡΤ! Απολύονται οι πάντες σε ΕΡΑ Κομοτηνής και Ορεστιάδας. Επιπτώσεις και στα σπορ…

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και αρμόδιος υπουργός Σίμος Κεδίκογλου, η ΕΡΤ ΑΕ βάζει λουκέτο σήμερα τα μεσάνυχτα και όλοι οι εργαζόμενοί της απολύονται λαμβάνοντας αποζημίωση. Η απόφαση αφορά και τους εργαζομένους στην ΕΡΑ Κομοτηνής και ΕΡΑ Ορεστιάδας στην Θράκη.

Τα σενάρια φούντωσαν μετά την έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου που δίνει τη δυνατότητα σε υπουργούς να κλείνουν ή να συγχωνεύουν φορείς του δημοσίου. Έντονη είναι η αντίδραση των εργαζομένων που πραγματοποίησαν γενική συνέλευση και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε διαρκή κατάληψη και συνεχή λειτουργία της ΕΡΤ, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε εξέλιξη ειδική εκπομπή.

Σύμφωνα με τον κ. Κεδίκογλου, απόφαση της κυβέρνησης είναι το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και η επαναλειτουργία της μετά από σύντομο χρονικό διάστημα με μειωμένο προσωπικό. Η εξέλιξη αποτελεί βόμβα που δεν αφήνει ανεπηρέαστα και τα σπορ, δεδομένου ότι η ΕΡΤ καλύπτει ορισμένα από τα πιο σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Σε πρώτο πλάνο είναι γεγονότα όπως ο τρίτος τελικός της Α1 Μπάσκετ που ήδη έγινε γνωστό ότι θα μεταδοθεί από τη Nova, το Κονφεντερέσονς Καπ, το Μουντιάλ Νέων, οι Μεσογειακοί Αγώνες, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, το Τσάμπιονς Λιγκ και το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενία, για να αναφέρουμε μόνο ορισμένα από τα αθλητικά γεγονότα του επόμενου τριμήνου που είχε εξασφαλίσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μαντάτα βρήκαν τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΜΘ Μάκη Βοΐτσίδη βρίσκεται στην Κομοτηνή για ένα αντιρατσιστικό συνέδριο στο οποίο μετέχουν και πολλοί ξένοι δημοσιογράφοι, που δηλώνουν σοκαρισμένοι από την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει έναν δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και επειδή αφορά τους ΠΑΝΤΕΣ μας, θα υπάρξει άμεση ενημέρωση για όλα τα νεώτερα….