Η Ομοσπονδία Κανόε Καγιάκ για τον Κιλιγκαρίδη

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Με επίσημη ενημέρωση της ομοσπονδίας Κανόε Καγιάκ αποσαφηνίζεται ότι ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης δεν απεβίωσε, όπως η ίδια ομολογεί πως ενημέρωσε λανθασμένα, αλλά είναι κλινικά νεκρός και παραμένει σε μηχανική υποστήριξη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το ιατρικό συμβούλιο είχε αποφασίσει την αποσύνδεση του 37χρονου αθλητή από τη μηχανική υποστήριξη, ωστόσο η ελληνική πρεσβεία στην Πολωνία κατάφερε να κερδίσει μία ημέρα, προσμένοντας σε κάποιο θαύμα.

Ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας κάνοε καγιάκ, Αντώνης Νικολόπουλος, απολογήθηκε για τη λανθασμένη πληροφορία που διοχέτευσε, δηλώνοντας στο “ΑΠΕ – ΜΠΕ”: “Ο Πολωνός ομοσπονδιακός προπονητής μας, Ζντίσλαβ Ζούμπσκι, με ενημέρωσε πως ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης είχε πεθάνει. Τελικά, στη συνέχεια σε νέα επικοινωνία μού είπε πως ήταν μέσα στο συμβούλιο και πως οι γιατροί είχαν λάβει την απόφαση να τον αποσυνδέσουν σε 5 λεπτά. Παρενέβη, όμως, εντός αυτού του μικρού χρονικού διαστήματος η πρεσβεία μας και μέσα σε λίγα λεπτά κατάφεραν να κερδίσουν προθεσμία μίας ημέρας. Από το υπουργείο Αθλητισμού φεύγει τώρα και πάει κάποιος γιατρός εκεί για να συνδράμει στην Πολωνία. Κάνουμε ό,τι μπορούμε, αφού η νομοθεσία της Πολωνίας προβλέπει άμεση αποσύνδεση από τα μηχανήματα από τη στιγμή που ένας άνθρωπος διαγνωσθεί κλινικά νεκρός. Ζητώ συγγνώμη και από εσάς και από την οικογένειά του γι’ αυτό το τεράστιο λάθος”.

 

 

Υπενθυμίζεται και η ανακοίνωση: “Ύστερα από λανθασμένη πληροφόρηση από την Ομοσπονδία κανόε καγιάκ, βγήκε η είδηση ότι ο πρωταθλητής Ανδρέας Κιλιγκαρίδης απεβίωσε. Με επόμενη ενημέρωση της ίδιας Ομοσπονδίας, αποσαφηνίστηκε ότι ο αθλητής εξακολουθεί να παραμένει στη ζωή με μηχανική υποστήριξη”.