Δεν ήρθε στην Κομοτηνή στην ημερίδα για τα αναβολικά για να υπογράψει το λουκέτο στην ΕΡΤ

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Το λουκέτο στην ΕΡΤ έχει και μια σοβαρή τοπική πολιτική διάσταση με έμμεση τοπική αθλητική προέκταση. Για να μπορέσει να επιτευχθεί, χρειάστηκε να υπογραφτεί μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου που άνοιγε τον δρόμο για να σιγήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Όπως έχει γίνει γνωστό, αν και αυτή όφειλε να έχει τις υπογραφές του συνόλου των μελών του υπουργικού συμβουλίου, την υπέγραψαν τελικά μόνο οι υπουργοί που στηρίζονται από τη ΝΔ και όχι εκείνοι που υποδείχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ ή την ΔΗΜΑΡ. Ανάμεσα στους υπουργούς αυτούς που την υπέγραψαν είναι ο βουλευτής Ροδόπης και υπ. Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης αλλά και ο πρώην γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και νυν υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης. Μάλιστα, το μεσημέρι της Δευτέρας ο κ. Σταμάτης ήταν εκείνος που ανέλαβε να αναλύσει σε ομάδα 20 περίπου βουλευτών της ΝΔ το σκεπτικό και την επιχειρηματολογία της απόφασης της κυβέρνησης.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του ThrakiSportS, η σχετική υπογραφή έπεσε από τον κ. Στυλιανίδη όπως και από την πλειοψηφία των άλλων  υπουργών το βράδυ του Σαββάτου. Τότε κλήθηκαν να πάνε στο Μέγαρο Μαξίμου και να υπογράψουν την πράξη που δημοσιεύθηκε την Τρίτη στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης και άνοιξε τον δρόμο για το λουκέτο στην ΕΡΤ. Άρα από τότε ήξεραν τις επερχόμενες εξελίξεις.  Και προφανώς, αυτός ήταν και ο λόγος που το πρωί της επόμενης ημέρας, της Κυριακής δηλαδή, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης απουσίασε από την ημερίδα για τα αναβολικά που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ στην Κομοτηνή, αν και είχε προαναγγελθεί ως ομιλητής, μια ημερίδα στην οποία παραβρέθηκαν υψηλοί προσκεκλημένοι από τηγν Αθήνα και τίμησε με την παρουσία του αλλά και ενδιαφέρουσα ομιλία μέχρι και ο Μητροπολίτης Μαρωνείας Παντελεήμων.

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι υπουργικές υποχρεώσεις σχετικά με το λουκέτο στην ΕΡΤ δεν άφησαν τον Ευριπίδη Στυλιανίδη να ανέβει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, της οποίας είναι και βουλευτής και άρα εκπρόσωπος του λαού της στο ελληνικό κοινοβούλιο, προκριμένου να συμμεετάσχει στην προγραμματισμένη αυτή  αθλητική ημερίδα, όπως αρχικά είχε ο ίδιος δηλώσει…