Σε βαθύ κώμα ο Κιλιγκαρίδης. Λιγοστεύουν οι ελπίδες…

Ανταπόκριση από την Αλεξανδούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Σε βαθύ κώμα παραμένει ο πρωταθλητής του κανόε καγιάκ Ανδρέας Κιλιγκαρίδης, με αποτέλεσμα η ζωή του να εξακολουθεί να κρέμεται σε μία κλωστή. Παρά τις ενθαρρυντικές ενδείξεις που υπήρξαν κάποια στιγμή την Παρασκευή, ο αθλητής δυστυχώς δεν συνήλθε και ο καταπονημένος οργανισμός του παλεύει πλέον για να κρατηθεί στην ζωή.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κανόε Καγιάν Ανδρέας Νικολόπουλος στο ThrakiSportS, οι ελπίδες των γιατρών δυστυχώς διαψεύστηκαν και ο έλληνας πρωταθλητής παραμένει σε καταστολή, ακριβώς μια εβδομάδα μετά το μοιραίο περιστατικό. Η κατάστασή του παραμένει μεν σταθερή, ωστόσο δεν βελτιώνεται και αυτό είναι το ανησυχητικό, καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.

Οι γιατροί που παρακολουθούν τον πρωταθλητή μας, που έχει πολλούς συγγενείς στην Θράκη, στο νοσοκομείο της Μπίτγκος στην Πολωνία προγραμματίζουν σύσκεψη για να αποφασίσουν αν θα τον υποβάλουν σε χειρουργική επέμβαση. Όπως διαγνώστηκε, ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης πάσχει από σοβαρή ασθένεια του αίματος και αυτό είναι που προβληματίζει τους γιατρούς που τον παρακολουθούν.

Οι γιατροί περίμεναν να έχει βελτιωθεί η κατάστασή του σε ό,τι αφορά το κώμα στο οποίο βρίσκεταιμ κάτι το οποίο όμως δεν έχει συμβεί. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα γίνει σύσκεψη παρουσία ειδικού χειρουργού, για το αν πρέπει να παρθεί το ρίσκο της εγχείρισης, κάτι που αρχικά είχε απορριφθεί από την ομάδα γιατρών που έχει αναλάβει τον Ανδρέα Κιλιγκαρίδη.

Στο πλευρό του βρίσκεται από την περασμένη Τετάρτη η σύζυγός του και πλέον έχουν μεταβεί στην Πολωνία και η μητέρα του καθώς και άλλοι συγγενείς, ενώ στην Ελλάδα έχουν παραμείνει τα δύο ανήλικα παιδιά του, που είναι άλλωστε πολύ μικρά για να ταξιδέψουν κκαι να βρεθούν κοντά σε αυτήν την κρίσιμη μάχη που δίνει ο μπαμπάς τους…