Η ομιλία του Περιφερειάρχη στην ημερίδα για τα αναβολικά

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Την ομιλία του στην ημερίδα κατά των αναβολικών που διοργανώθηκε την Κυριακή στην Κομοτηνή με την συμβολή και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, απέστειλε στο ThrakiSportS ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Αρης Γιαννακίδης. 

Ο σύντομος χαιρετισμός του Περιφερειάρχη στην αθλητικού περιεχομένου ημερίδα έχει ως εξής:

 

Σεβασμιότατε

Κύριοι Υπουργοί

Κύριοι βουλευτές

Κύριε Πρόεδρε του ΣΕΓΑΣ

Ζούμε σε μία εποχή οικονομικής κρίσης ,κοινωνικής αναταραχής ,σε μία «δυσοίωνη εποχή» όπως αναφέρει και ο ποιητής .

Ζούμε μέρες που κανείς δεν φανταζόταν ότι η μοίρα της χώρας μας επεφύλασσε.

Και η περιεκτική ταυτοποίηση των πάντων ,η απαξίωση του συνόλου του πολιτικού συστήματος ,η κατάρρευση ενός ολόκληρου μεταπολιτευτικού οικοδομήματος δημιουργούν στην κοινωνία την ανάγκη να στραφεί σε νέες σταθερές προκειμένου να επανακαθορίσει το μέλλον, να δει καθαρότερα μπροστά, να ξαναζωντανέψει την ελπίδα.

Και η ελπίδα στη νέα γενιά μόνο μπορεί να στηριχθεί και πουθενά αλλού.

Σε μία γενιά που δικαίως νιώθει προδομένη και αηδιασμένη για όλα όσα έγιναν γι αυτήν χωρίς αυτήν.

Πριν από λίγες μόνο ημέρες φιλοξενήσαμε στην Περιφέρεια μας ,στην Κομοτηνή δια του ΤΕΦΑΑ, ένα ακόμη Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού .Παρά τις δυσκολίες ,παρά τις αντιξοότητες ,σε πείσμα των καιρών και των ανθρώπων , ο αθλητισμός συνεχίζει να αποτελεί μία σημαντική κοινωνική ενασχόληση.

Το βλέπω παντού γύρω μου και χαίρομαι που οι συλλογικές επιτυχίες σε περιφερειακό επίπεδο ωθούν όλο και περισσότερους νέους στον αθλητισμό.

Νομίζω ότι μετά την γλυκόπικρη εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα ήρθε η ώρα να επανασχεδιάσουμε το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού και του πρωταθλητισμού σε στερεότερες βάσεις ξεκινώντας από την τρυφερή ηλικία και εμφυσώντας στα παιδιά αρχές και ιδανικά .Κυρίως όμως πίστη ότι μπορούν να τα καταφέρουν ,να φτάσουν ψηλά στηριζόμενοι σε αυτές και μόνο τις φυσικές τους δυνατότητες τις οποίες με την εκγύμναση και την κατάλληλη προπόνηση μπορούν να ενισχύσουν.

Νιώθω ιδιαίτερη συγκίνηση για την παρουσία ανάμεσά μας ενός πραγματικού παγκόσμιου αθλητή προτύπου .Ενός αθλητή που σήκωσε πολλές φορές την Ελλάδα ,όλους εμάς και μας πήγε στον Όλυμπο ,μας μέθυσε με την επιτυχία του και κυρίως μας δίδαξε όλους ήθος από την ταπεινότητα της ζωής του. Ο Πύρρος Δήμας είναι το απόλυτο ζωντανό παράδειγμα ενός ιδανικού αθλητή –ανθρώπου που δούλεψε σκληρά, πέτυχε το ακατόρθωτο και επέδειξε συνέπεια στην πορεία του .

Αυτή η διάψευση της συλλογικής προσδοκίας είναι για μένα το στοίχημα που πρέπει όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και ως χώρα να επανακερδίσουμε.

Και να καταφέρουμε να αναδείξουμε πολλούς Πύρρους ακόμη .Νικητές όχι μόνο του αθλητισμού αλλά της ίδιας της ζωής .

Σας καλοσωρίζω στην Κομοτηνή και σας ευχαριστώ πολύ για την επιλογή σας αυτή διαβεβαιώνοντας σας ότι η  Περιφέρεια είναι apriori αρωγός και συνοδοιπόρος σας σε αυτή την προσπάθεια.