Βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ ο Μπανιώτης στο Ραμπάτ

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Ο Κώστας Μπανιώτης μπορεί να μην κατάφερε να κάνει την επίδοση που θα ήθελε, όμως με 2.22μ. βελτίωσε το καλύτερο φετινό του άλμα και πήρε την 6η θέση στο μίτινγκ της σειράς IAAF Challenge που φιλοξενήθηκε στο Ραμπάτ. 

Ο θρακιώτης άλτηςξεκίνησε από τα 2.15μ. που πέρασε με την 1η προσπάθεια, πέρασε με τη 2η τα 2.19μ., όπως και τα 2.22μ. και μετά προσπάθησε στα 2.28μ. και είχε τρεις αποτυχημένες. Και είναι κρίμα γιατί ο νικητής, που ήταν ο Ουκρανός Μποχντάν Μπονταρένκο, πέρασε ακριβώς τα 2.28μ.

Η εμφάνιση του Λούη Τσάτουμα ήταν από τα θετικά της ελληνικής παρουσίας στο Ραμπάτ. Ο μεσσήνιος πρωταθλητής στο δεύτερό του φετινό αγώνα είχε και πάλι άλμα πάνω από τα 8 μέτρα και συγκεκριμένα  προσγειώθηκε στα 8.02μ. και κατέλαβε τη 2η θέση στο μίτινγκ της μαροκινής πρωτεύουσας. Καλά σχετικά πήγε και ο Γιώργος Τσάκωνας που με 7.87μ. πήρε την 3η θέση. Νικητής ήταν ο Ισπανός Εουσέμπιο Καθέρες με 8.22μ.

 

Εμφάνιση που θέλει να ξεχάσει γρήγορα πραγματοποίησε η Νίκη Πανέττα, καθώς ξεκίνησε τον αγώνα της στο τριπλούν με δύο άκυρες, με αποτέλεσμα να βγει εκτός ρυθμού, να κάνει άλλο ένα άλμα στα 13.01μ. και να μην έχει δικαίωμα να κάνει άλλες τρεις προσπάθειες, καθώς έμεινε εκτός οκτάδας, στην 9η θέση. Νικήτρια ήταν η Ουκρανή Hanna Knyaseva με 14.29μ.

Κατά τα άλλα, σε διεθνές επίπεδο, φαίνεται ότι ο καθένας… βρίσκει το μάστορά του. Ο Μπολτ μπορεί να έχασε από τον Γκάτλιν στη Ρώμη και να πήγε το απόγευμα της Κυριακής στο… Ρολάν Γκαρός να κάνει την απονομή στον Ναδάλ, ωστόσο το βράδυ της Κυριακής στο Ραμπάτ ο αμερικανός είδε την πλάτη του Κριστόφ Λεμέτρ. Ο γάλλος σπρίντερ τερμάτισε σε 9.98″, έναντι 10.02″ του Γκάτλιν, αλλά την επίδοση την πήρε ο άνεμος που ήταν θετικός (+2,9).

Σε άλλα αποτελέσματα ξεχώρισαν η νίκη της Ρουμάνας Ανγκελα Μουροσάνου στα 400μ. εμπόδια με 54.37″, της Ρωσίδας Εκατερίνα Ποϊστόγκοβα στα 800μ. με 1.59.80″ και της τζαμαϊκανής Κέρον Στιούαρτ στα 100μ. (+1,3) με 11.24″. Τέλος, στα 800 μέτρα νικητής ήταν ο αιθίοπας Μοχάμεντ Αμάν με 1.44.37″.

Ο Μπανιώτης από το ραμπάτ θα ταξιδέψει για το Ντακάρ, όπου σε τρεις μέρες θα δώσει τον τέταρτο φετινό του αγώνα στον ανοιχτό στίβο, μετά το Diamond League της Ντόχα και τα Challenge του Πεκίνου και του Ραμπάτ.