Στο IAAF Challenge του Ραμπάτ ο Μπανιώτης

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Τέσσερις Έλληνες αθλητές, μεταξύ των οποίων και ο κομοτηναίος άλτης του ύψους Κώστας Μπανιώτης, θα λάβουν μέρος στο Challenge της IAAF, το οποίο θα γίνει σήμερα  Κυριακή (9/6), στο Ραμπάτ.

Ο Μπανιώτης θα επιδιώξει να βρει τον αγωνιστικό του ρυθμό. Ο άλτης του Γιώργου Τσούγκου ξεπέρασε φέτος τα 2,20 μέτρα στο Πεκίνο, αρκετά χαμηλά για τα δικά του επίπεδα. «Είναι υγιής και είναι σε καλή κατάσταση. Μέσα από τους αγώνες θα προσπαθήσει να βρει το ρυθμό του», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Οι άλλοι που θα λάβουν μέρος στο Ραμπάτ είναι οι Λούης Τσάτουμας, Γιώργος Τσάκωνας και Νίκη Πανέτα, οι οποίοι θα επιδιώξουν το καλύτερο δυνατό.

Στο μήκος, ο Τσάτουμας προέρχεται από το 8,06 μ. της Καλαμάτας, επίδοση που θέλει να βελτιώσει. Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού είναι σε καλή κατάσταση κάτι που θα επιδιώξει να δείξει στον αγωνιστικό χώρο, στην πορεία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μόσχας.

Στο ίδιο αγώνισμα θα πάρει μέρος ο Γιώργος Τσάκωνας, που παρά τις ενοχλήσεις στην μέση το προηγούμενο διάστημα, δείχνει σε θέση να κυνηγήσει άλματα πάνω από τα 8,00 μέτρα. Ο αθλητής του Δημήτρη Χατζόπουλου θα επιδιώξει να βελτιώσει το 7,91 μ., που πέτυχε στο Πεκίνο.

Ανάλογους στόχους έχει και η Νίκη Πανέττα στο τριπλούν. Η έμπειρη πρωταθλήτρια θα επιδιώξει να βελτιώσει το 14,06 μ., το οποίο πέτυχε στο Γκαλά της Φιλοθέης.