Όλα όσα έκανε σε Ξάνθη και Κομοτηνή ο Πύρρος Δήμας (+video)

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  “Ο αθλητισμός είναι η γιορτή του σώματος και του πνεύματος και δεν έχει καμία σχέση με την βιομηχανία και την αγορά χημικών σκευασμάτων” ήταν το μήνυμα που πέρασε από την πολύ πετυχημένη ημερίδα για τα αναβολικά στον χώρο του αθλητισμού που διοργανώθηκε το πρωί της Κυριακής (09/6) στην αίθουσα εκδηλώσεων της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης.

Στην ημερίδα έδωσαν το παρών όλοι οι επίσημοι άρχοντες του τόπου και οι πλέον σημαντικοί επίσημοι αθλητικοί φορείς της χώρας ενώ ξεχωριστή ήταν η παρουσία του γνωστότερου πρωταθλητή και ολυμπιονίκη της χώρας μας, του Πύρρου Δήμα. Ο βετεράνος αρσιβαρίστας και νυν βουλευτής έφτασε από το απόγευμα της Παρασκευής στην Θράκη αλλά προτίμησε να μείνει στην Ξάνθη, όπου φιλοξενήθηκε από τον καλό του φίλο και συνάδελφο στα έδρανα της Βουλής Δημήτρη Σαλτούρο, βουλευτή Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ.

Οπως διαβάζουμε στο xanthipress, οι δύο άνδρες, μαζί με φίλους τους, το βράδυ της Παρασκευής βγήκαν στα νεανικά στέκια της πόλης. Ξεκίνησαν από την οδό Δαγκλή και το «Le Cafe», επισκέφθηκαν την «Εμπορική Λέσχη», τα καταστήματα της οδού Γ. Σταύρου «Mariposa», «Φαναράκια» και «Έθος», το «Μπλε» του αδερφικού φίλου του Δ. Σαλτούρου, Τάσου Σιαμίδη, πέρασαν από τον «Ερμή» και κατέληξαν στο «Αερικό». Η βραδινή του έξοδός τους ήταν ιδιωτικού χαρακτήρα αλλά πολιορκήθηκε από πολλούς θαυμαστές.

Ο μεγάλος Ολυμπιονίκης έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους ξανθιώτες, τόσο στα καταστήματα όπου πήγε, όσο και στο δρόμο που τον αναγνώρισαν και του εξέφραζαν τη χαρά τους που τον συναντούσαν. Ο Πύρρος Δήμας προσιτός και εγκάρδιος συνομίλησε με όλους όσους συνάντησε ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι οι θαμώνες του Αλχημείου, καθώς ανηφόριζε στην Παλιά Πόλη, τον εντόπισαν από μεγάλη απόσταση και τον επευφήμησαν έστω και από μακριά, αναγκάζοντάς να γυρίσει πίσω για να τους χαιρετήσει.

Όπως είπε στην παρέα του, νιώθει αρκετά ευλογημένος, που εισπράττει καθημερινά την αναγνώριση και την αγάπη του απλού κόσμου σε κάθε δημόσια εμφάνισή του.  Στις συζητήσεις του κυριάρχησαν τα αθλητικά και τα πολιτικά θέματα, αφού εκτός από βουλευτής είναι και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών. Δεν βαρέθηκε πάντως για πολλοστή φορά να αναφερθεί και να εξιστορήσει τα αθλητικά κατορθώματα για τα οποία ο κόσμος συνεχίζει να δείχνει αμείωτο ενδιαφέρον και θέλει να μαθαίνει λεπτομέρειες και παρασκήνια, τα οποία δεν αρνήθηκε.

Σε καμία περίπτωση δεν σκόπευε να έχει ενασχόληση με την Πολιτική, είπε, πριν δεχθεί την πρόταση του ΠΑΣΟΚ να ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Κατέστησε σαφές πάντως, ότι και λόγω διαδρομής, έχει μια ευρεία αντίληψη και συναίνεση για τα πολιτικά πράγματα, δεν περιορίζεται αυστηρά στα κομματικά δεδομένα αφού εκφράζει  -και είναι αγαπητός σε- όλη την κοινωνία,. Δεν κρύβει την απέχθειά του για το μόρφωμα της Χ.Α., έχοντας βιώσει και ο ίδιος τη μετανάστευση αλλά και το ρατσισμό, σε μικρή ηλικία.

Aυτή ήταν  η τρίτη του επίσκεψη στην Ξάνθη, αφού στο παρελθόν έχει επισκεφθεί μαθητές σε συνεργασία με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης καθώς και τον Εχίνο σε εκδήλωση ιδιωτικής εταιρίας. Είναι πάντως η πιο μεγάλη σε διάρκεια αφού ο μεγάλος ολυμπιονίκης της Άρσης Βαρών έχει την ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα τόσο την πόλη όσο και την περιφέρεια, με την αφορμή της εκδήλωσης για το ντόπινγκ που διοργανώθηκε στην Κομοτηνή.

Στην εκδήλωση, πέραν του Πύρρου Δήμα, χαιρετισμό μεταξύ άλλων απηύθυναν ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά» και επίτιμος πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Γιώργος Κατσιμπάρδης, ενώ αίσθηση προκάλεσε με την παρέμβαση που έκανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Θράκης και του αθλητικού συλλόγου Ολυμπιάδα Κομοτηνής Κώστας Μιχελής, ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες του στίβου στην Βόρεια Ελλάδα, ο οποίος υπέβαλε στους διοργανωτές της εκδήλωσης σειρά ερωτήσεων σχετικά με τους ελέγχους αντι-ντόπινγκ που γίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο, δίνοντάς τους την ευκαιρία να απαντήσουν με πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για το θέμα.

Δείτε το βίντεο του rodopinews, από όπου αλιεύσαμε και την φωτογραφία…