Νέοι κανονισμοί για το Beach Volley

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης

– Από φέτος η Αλεξανδρούπολη ξαναμπήκε στον χάρτη του ελληνικού μπιτς βόλει. Η περιοχή της Θράκης θα φιλοξενήσει ένα από τα τέσσερα τουρνουά openενταγμένα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα το διήμερο 20-21 Ιουλίου.

Η παραλία της Αλεξανδρούπολης θα φιλοξενήσει σημαντικά ονόματα από το χώρο του μπιτς βόλει τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες , όμως για όσους ενδιαφέρονται θα πρέπει να γνωρίζουν ότι έχει τεθεί σε ισχύ, αφότου ολοκληρώθηκαν οι σχετικές νόμιμες διαδικασίες, ο νέος Κανονισμός Beach Volley μετά τις αλλαγές που αποφασίστηκαν στην τελευταία ΓΣ της ΕΟΠΕ.
Καθώς οι διοργανώσεις του Beach Volley έχουν ήδη ξεκινήσει, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή από τους εμπλεκόμενους, σε δυο σημεία του νέου κανονισμού και συγκεκριμένα:
-Στο άρθρο που αναφέρεται στη διαδικασία έγκρισης διεξαγωγής ανεξάρτητων αγωνιστικών εκδηλώσεων beach volley, προστέθηκε παράγραφος σύμφωνα με την οποία σε περίπτωση διεξαγωγής αγωνιστικής εκδήλωσης χωρίς την τήρηση της περιγραφόμενης στον Κανονισμό διαδικασίας, η ΕΟΠΕ διατηρεί το δικαίωμα αξίωσης αποζημίωσης από τον φορέα διοργάνωσης σε σχέση με τα νόμιμα δικαιώματα που απορρέουν από τον Κανονισμό του αθλήματος.
-Επίσης, οι πειθαρχικές κυρώσεις σε αθλητές που μετέχουν σε μη εγκεκριμένες αγωνιστικές εκδηλώσεις beach volley, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, επεκτείνονται και στη δραστηριότητά τους στο βόλεϊ σάλας.
Ειδικά για τις διασυλλογικές διοργανώσεις, ο πειθαρχικός έλεγχος επεκτείνεται πέραν των αθλητών και στους προπονητές, συνοδούς, παράγοντες και άλλα μέλη αποστολής.
Υπενθυμίζουμε ότι, οι άλλες βασικές αλλαγές του νέου κανονισμού είναι:
-Επισημοποιήθηκε η λειτουργία και η υπόσταση συλλόγων στο άθλημα του beach volley. Συγκεκριμένα στην επίσημη δραστηριότητα του αθλήματος που καταστατικά υπάγεται απευθείας στην ΕΟΠΕ, εντάσσονται πλέον και τα σωματεία / σύλλογοι που καλλιεργούν καταστατικά το άθλημα του beach volley, μετέχουν στις διασυλλογικές διοργανώσεις του και δραστηριοποιούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Εγκεκριμένου Κανονισμού beach volley της ΕΟΠΕ.
-Οριστικοποιήθηκε η διοικητική δομή του αθλήματος σε Εθνικό και Περιφερειακό επίπεδο και διευκρινίστηκε η σύνθεση και οι αρμοδιότητες του Εθνικού Συμβουλίου και των Επιτροπών beach volley.