Μένει το “αχ’ για την Εθνική

Κατήφεια και στενοχώρια είναι τα συναισθήματα που επικρατούν στους κόλπος της Εθνικής μας ομάδας βόλει των αδρών μετά από τον δραματικό αποκλεισμό της το βράδυ του Σαββάτου στο «χρυσό σετ».

Οι διεθνείς μας είχαν πει ότι όλα θα κριθούν στο δεύτεροι παιχνίδι και πως δεν θα πέσουν αμαχητί.

Έτσι και έγινε… Στο Κορτράικ του Βελγίου αγωνίστηκαν, πάλεψαν, απέδωσαν πολύ καλό βόλεϊ κόντρα στους «κόκκινους δράκους», ωστόσο δεν έφθανε για να προκριθούν στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
«Είμαι πολύ ευχαριστημένος αλλά και στεναχωρημένος. Η ομάδα δεν έπαιξε απλώς καλύτερα όπως περιμέναμε. Έπαιξε εκπληκτικό βόλεϊ. Η κίτρινη κάρτα κα δύο σφυρίγματα έκριναν το χρυσό σετ. Κρατάμε ψηλά το κεφάλι. Η κούραση υπήρχε και για τις δύο ομάδες.

Ήταν ένας ιστορικός αγώνας που κρίθηκε στις λεπτομέρειες» έλεγε «παγωμένος» από την εξέλιξη του ματς ο κόουτς Αλέκος Λεώνης ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Μενέλαου Κοκκινάκη. «Καταφέραμε να παίξουμε καλύτερα και δείξαμε τι αξίζουμε. Το άουτ σερβις μας έκανε ζημιά και έφερε εκνευρισμό. Είμαστε ευχαριστημένοι, αλλά και δυστυχισμένοι».
Από την πλευρά του ο λίμπερο Αχιλλέας Παπαδημητρίου στάθηκε στα δύο σετ των 15 πόντων: «Όταν παίζεις ρώσικη ρουλέτα μπορεί και να σκοτωθείς. Σήμερα αποδείξαμε ότι σεβόμαστε και τη φανέλα μας και τα ονοματά μας. Έχουμε χάσεις δύο προκρίσεις στις λεπτομέρειες το 2011 και το 2013. Δείξαμε τι αξίζουμε».

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης που μπήκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και συνεχάρη τους διεθνείς είπε: Είμαστε υπερήφανοι για την προσπάθεια. Αυτή η ομάδα έχει μέλλον. Μαζί θα δημιουργήσουμε κάτι καλύτερο».