Στο Βέλγιο για την ανατροπή η Εθνική

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης

–  Την πρώτη προπόνηση επί βελγικού εδάφους έκανε την Παρασκευή η Εθνική μας ομάδων των ανδρών. Μετά από ένα κουραστικό ταξίδι έφτασε στην πόλη  Κορτράικ που το βράδυ του Σαββάτου θα παλέψει για το θαύμα κόντρα στον δυνατό αντίπαλό της.

Χωρίς τον Κώστα Χριστοφιδέλη αλλά με τον Ραφαήλ Κουμεντάκη στην 12αδα (που συμπληρώνει την τριάδα των εβριτών μαζί με τους Τζούριτς και Ανδρεάδη), η Εθνική ομάδα στοχεύει πάνω απ΄ όλα σε μία καλή εμφάνιση και από εκεί και πέρα να ανατρέψει την ήττα του πρώτου αγώνα (με 3-0 στην Ορεστιάδα) ώστε να διεκδικήσει την πρόκριση στο «χρυσό» σετ. Η ελληνική ομάδα για να προκριθεί χρειάζεται νίκη με οποιοδήποτε σκορ και φυσικά να νικήσει το «χρυσό» σετ των 15 πόντων καθώς το βασικό κριτήριο πρόκρισης είναι οι νίκες.

Όπως μεταδίδει μέσω του ΑΠΕ ο απεσταλμένος του ΠΣΑΤ Κώστας Ασημακόπουλος, η ελληνική αποστολή έφτασε στο Κορτράικ μετά από ταξίδι 12 ωρών από την Ορεστιάδα, οδικώς στην Κωνσταντινούπολη, αεροπορικώς στις Βρυξέλλες (3,5 ώρες πτήση) και από εκεί οδικώς 1,5 ώρα έφτασε στον προορισμό της καταλύοντας το ίδιο ξενοδοχείο που έμενε και τον Αύγουστο του 2012. Τότε, η ελληνική ομάδα είχε έρθει και πάλι στο Κορτράικ για τρία φιλικά προετοιμασίας με το Βέλγιο και είχε γνωρίσει ισάριθμες ήττες με 3-0, 3-1 και 3-0 σετ. Μάλιστα και τότε είχε απουσιάσει λόγω τραυματισμού ο Κώστας Χριστοφιδέλης.

Η 12αδα της Εθνικής ομάδας είναι οι: Προύσαλης, Φιλίποφ, Τζούριτς, Τζιουμάκας, Φράγκος, Κουμεντάκης, Κοκκινάκης, Σμαραγδής, Πετρέας, Ανδρεάδης, Παπαδημητρίου, Στεφάνου. Προπονητές είναι ο Αλέκος Λεώνης, Σωτήρης Δρίκος, φυσιοθεραπευτής Νίκος Παπαγεωργίου, στατιστική ο Παναγιώτης Κουντουρίδης και αρχηγός αποστολής ο Γιώργος Μανωλόπουλος.