Οι ευθύνες της ΕΣΑΠ, της ΕΟΠΕ αλλά και της Ορεστιάδας

Γράφει από την Αθήνα ο Στέφανος Λεμονίδης

–  Εγκλωβισμένη  στην απραξία της ΕΟΠΕ,  βρέθηκε η ΕΣΑΠ, όπως μας είπε Παντελής Ταρνατώρος, που ψήφισε κατά της επικύρωσης της βαθμολογίας και ζήτησε να υποβιβασθεί και ο Παναθηναϊκός.

Όταν λοιπόν ο Γιάννης Ιωαννίδης επέτρεψε στις προβληματικές ομάδες να αγωνισθούν στην Α1 ανδρών, για να καταθέσουν τα χαρτιά τους ως τις 13 Νοεμβρίου, η αρμόδια για την εφαρμογή του  κανονισμού, ΕΟΠΕ, έπρεπε να  αλλάξει το πειθαρχικό δίκαιο.

Ζήτησε δυο φορές ο Ταρνατώρος από τον Μαυρομάτη  να περάσει μέσω των γενικών συνελεύσεων , τον όρο “αποβολή”, αντί του “υποβιβασμού” , για να αποβληθεί ο Ηρακλής εν μέσω πρωταθλήματος, σε περίπτωση που δεν κατέθετε ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα.

Η απάντηση του ήταν ανατριχιαστική “σιγά μη το κάνω”, προφανώς για να δώσει χρόνο στον Ηρακλή να βρει ΑΦΜ και να παραμείνει στην κατηγορία. Έτσι, με το υπάρχον πειθαρχικό δίκαιο, ο Ηρακλής υποβιβάστηκε ως 12ος και δεν αποβλήθηκε ως 10ος. Σε αυτή την περίπτωση θα έπεφταν τρεις.

Βέβαια και η Ορεστιάδα έπρεπε να παραστεί, ως έχουσα νόμιμο συμφέρον στην συνεδρίαση της ΕΣΑΠ και να υποστηρίξει το δίκιο της, αλλά δεν το έπραξε, αν και έπρεπε να σηκώσει το λάβαρο της επανάστασης.

Όσον αφορά την ΕΟΠΕ το μόνο που έπραξε, ως εποπτεύουσα αρχή, ήταν να ζητήσει την άνοδο τριών ομάδων από την Α2 στην Α1, την επόμενη περίοδο. Για την τρέχουσα τσιμουδιά…

Η άποψη μας βέβαια για τον τρόπο λειτουργίας της ΕΣΑΠ δεν αλλάζει, αφού λειτουργεί ως παρεάκι, αφού δεν εφαρμόζει τους κανονισμούς και δεν λύνει τα προβλήματα μέσω αυτών. Προτιμά την ψηφοφορία που υποκρύπτει υποκειμενικότητα, σκοπιμότητα και ρουσφέτι.

 

* Το άρθρο αυτό του κομοτηναίου δημοσιογράφου Στέφανου Λεμονίδη πρωτοδημοσιεύθηκε στο φύλλο της Παρασκευής της εφημερίδας “Φως των Σπορ”