Νέα απάντηση της ΕΣΑΠ στην διοίκηση της Ορεστιάδας

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Ο πρόεδρος της Λίγκας του Βόλεϊ Παντελής Ταρνατώρος, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής, ξεκαθάρισε πως όλες οι ομάδες θα περάσουν από τη διαδικασία αδειοδότησης, αφήνοντας ανοιχτό το παράθυρο ελπίδας στην Ορεστιάδα να συμμετάσχει στην Α1. 

Παράλληλα όμως, με νέες δηλώσεις του επιχείρησε να απαντήσει στην διοίκηση της Ορεστιάδας προσθέτοντας ότι έπρεπε η Ορεστιάδα να μιλήσει πρώτα με την ΕΣΑΠ πριν προχωρήσει στις ανακοινώσεις της, ενώ πρόσθεσε πώς χάρηκε για την άνοδο της Παναχαϊκής και της ΑΕΚ στη μεγάλη κατηγορία. 

«Το ΔΣ πήρε πολύ σημαντικές αποφάσεις και δεν έχει να κάνει με την επικύρωση της βαθμολογίας. Η ουσία είναι πως όλα τα ΤΑΑ αποφάσισαν να θέσουν τους όρους και τις προϋποθέσεις για την προ-αδειοδότηση και μέχρι 15 Ιουλίου πλέον θα ξέρουμε ποιες ομάδες θα είναι στην Α1. Ο Παναθηναϊκός σήμερα μπήκε στην διαδικασία προ-αδειοδότησης για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Όλα τα άλλα που ακούγονται ίσως λέγονται από κάποιους ανθρώπους που δεν γνωρίζουν. Όλες οι ομάδες θα περάσουν από την προ-αδειοδότηση». 

Για την αντίδραση της Ορεστιάδας και για το εάν η ακριτική ομάδα μπορεί να ελπίζει σε συμμετοχή της στο νέο πρωτάθλημα της Volleyleague, είπε πως: «Η Ορεστιάδα θεωρώ ότι διάλεξε λάθος τρόπο επικοινωνίας με την ΕΣΑΠ. Η ΕΣΑΠ είναι ένας ανοικτός οργανισμός. Θα μπορούσε κατ΄ αρχήν ένας εκπρόσωπος της Ορεστιάδας να είναι στο ΔΣ, να ακούσει τα θέματα και να μας πει τις απόψεις της. Το να είσαι μακριά και απλά να διαμορφώνεις άποψη από συγκεκριμένους ανθρώπους που ξέρουμε εμείς ποιοι είναι και τι τους λένε. Έτσι, δεν μπορείς να διαμορφώσεις άποψη. Αυτό που έπρεπε να κάνουν είναι να επικοινωνήσουν με την ΕΣΑΠ είτε τηλεφωνικώς, είτε εγγράφως, είτε να έρθει κάποιο μέλος του ΔΣ, είτε ο πρόεδρος και να συζητήσουν μαζί μας και να καταλάβει ακριβώς την λογική της απόφασης. 
Η Ορεστιάδα, εφόσον διαβάσουν τους κανονισμούς, θα μπορέσουν να δουν πως, εφόσον υπάρξει πρόβλημα με κάποια ομάδα στο κομμάτι της προ-αδειοδότησης, θα μπορέσει να μπει σε αυτή τη διαδικασία αρκεί να έχει τις προϋποθέσεις που θα θέσει η ΕΣΑΠ για όλες τις ομάδες. Και όχι μόνο η Ορεστιάδα… Πιθανόν να επιθυμούν και άλλες ομάδες της Α1. Αν, λοιπόν, διαβάσουν τους κανονισμούς της ΕΣΑΠ και της αμοιβόμενης πετοσφαίρισης, σε συνδυασμό και με τους κανονισμούς της ΕΟΠΕ, που είναι η ομοσπονδία του αθλήματος, θα δουν ότι η επιστολή που έστειλαν, μέσω του Τύπου, δεν είναι ακριβής. Επίσης, με εξέπληξε το ύφος της επιστολής, διότι γνωρίζω καλά τους παράγοντες της Ορεστιάδας. Όποτε γίνονται επαφές μέσω Τύπου, μόνο παρεξηγήσεις δημιουργούνται». 

Ο Παντελής Ταρνατόρος αναφέρθηκε και για την πρώτη παρουσία της Παναχαϊκής και της ΑΕΚ: «Χαιρετίζουμε και καλωσορίζουμε τους εκπροσώπους της Παναχαϊκής και της ΑΕΚ. Ακόμα δεν έχουν δικαίωμα ψήφου. Μέχρι τέλος του μήνα, θα έχουν τακτοποιηθεί τα διαδικαστικά. Θα περάσουν και αυτές από τη διαδικασία προ-αδειοδότησης της ΕΣΑΠ και ελπίζουμε να έχουν τα εχέγγυα και τις προϋποθέσεις να συμμετέχουν οι ομάδες αυτές στην Α1. Είναι δύο μεγάλα ονόματα. Δύο ιστορικές ομάδες. Μιλήσαμε με τους προέδρους. Έχουν τη διάθεση κι ελπίζω να έχουν και τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της Α1 και να αγωνιστούν στο νέο πρωτάθλημα».