Live από το Βίλνιους: Λιθουανία – Ελλάδα 0-1 (τελικό αποτέλεσμα)

Μεταδίδει από το Βίλνιους ο Γιάννης Γιαγκίνης

–  Παρακολουθήστε live την εξέλιξη του κρισιμότατου αγώνα της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου με την Λιθουανία για τα προκριματικά του παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί τον άλλο χρόνο στην Βραζιλία. Ο Γιάννης Γιαγκίνης είναι ο απεσταλμένος του ThrakiSportS στο Βίλνιους, βρίσκεται στο LFF Stadium και μεταδίδει…

Καλησπέρα από το Βίλνιους. Η Εθνική καλείται να φύγει με τους τρεις βαθμούς της νίκης, σε ένα γήπεδο μικρό, που είναι ζήτημα αν φιλοξενεί 1.00 άτομα αυτήν την ώρα, μισή πριν την έναρξη του ματς. Μικρό γηπεδάκι, με πλαστικό χορτοτάπητα, επικίνδυνο για τους διεθνείς. Αλλά όπως είπε και ο Σάντος χθες, δεν υπάρχει δικαιολογία.

Ο Τόρο που μας ενδιαφέρει πρωτίστως ξεκινά στον αγώνα, όπως αναμένονταν. Στην θέση που υπήρχε αμφιβολία ποιος θα ξεκινήσει, δεξί εξτρέμ θα είναι ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.

Η ενδεκάδα της Ελλάδας: Καρνέζης, Χολέβας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Μανιάτης, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Σαμαράς, Γκέκας, Χριστοδουλόπουλος.

Η ενδεκάδα της Λιθουανίας: Ζούμπας, Στανκεβίτσιους, Κιγιάνσκας, Μικούκις, Βορόμπσκι, Μικολιούνας, Εντ. Τσεσνάουσκις, Πάνκα, Καλόνας, Ιβασκεβίτσιους, Ματουλεβίτσιους.

Το γήπεδο δεν γέμισε. Λίγος ο κόσμος. Αν και είναι δέκα παρά το βράδυ, επειδή είμαστε στον βορρά, ακόμα δεν έχει νυχτώσει, ούτε καν έχει αρχίσει να σουρουπώνει. Ενώ κατά τις 5.00 το απόγευμα άνοιξαν οι ουρανοί και έβρεξε για μια ώρα καταρρρακτωδώς, αλλά τώρα υπάρχουν μεν σύννεφα, αλλά καμία υπόνοια βροχής. 

Στο άλλο ματς του ομίλου η Βοσνία κερδίζει 0-5 μέσα στην Ρίγα, λίγο πριν την λήξη του αγώνα. Δύσκολα θα μπορέσουμε πλέον να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση, που απαιτεί δύο στραβοπατήματα από τους Βόρνιους στα επόμενα παιχνίδια, αλλά η νίκη είναι απαραίτητη καθώς σε διαφορετικό αποτέλεσμα να μπουν στο παιχνίδι τηες δεύτερης θέσης και η σημερινή μας αντίπαλος Λιθουανία αλλά και η Σλοβακία.

Πάμε λοιπόν, ο αγώνας αρχίζει, πορτογάλος ο διαιτητής Ολεγκάιρο Μπερκερέντσα, με τον οποίο έχει θετική παράδοση η Εθνική, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν είναι αυτός που παίζει μπάλα. Καλή επιτυχία στην Εθνική μας

1′  Εναρξη του αγώνα

15′ Αργό μέχρι στιγμής του τέμπο του αγώνα. Καμία υποψία ευκαιρίας από την Εθνική, λίγη κατοχή από τους Λιθουανούς αλλά καμία σπουδαία ευκαιρία και για αυτούς.

19′  Γκοοοοοοοοολ για την Ελλάδα με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Δικαιώνεται για την έμπνευσή του ο Σάντος. Στην πρώτη υποψία ευκαιρίας της Εθνικής, στην πρώτη επίσκεψη στα καρέ των Λιθουανών, σε αντεπίθεση, σέντρα από αριστερά ο Χολέμπας, κεφαλιά καρφωτή από τον Λάζαρο και 0-1!!!!!

30′ Παραμένει το 0-1 για την Εθνική μας, καθώς με εξαίρεση ένα σουτ πριν λίγο στο οποίο κόντραρε η μπάλα στον Σαμαρά και χρειάστηκε να κάνει εντυπωσιακή επέμβαση ο καρνέζης, δεν έχουμε απειληθεί ιδιαίτερα. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ο Τόρο στο δεξί άκρο της άμυνας, απελευθερωμένος, ορισμένες φορές αρχίζει να βγαίνει ολοένα και πιο συχνά μπροστά.

42′  Μικρή διακοπή στον αγώνα, καθώς έχει τρταυματιστεί ο Χολέμπας και δείχνει σοβαρά. Ψιλοένταση λίγο πιο δίπλα με τον αρχηγό Καραγκούνη, που έχει αρκετά νεύρα, να διαπληκτίζεται με κάποιους Λιθουανούς. Ο Κάρα έχει και κάρτα πιο πριν εξαιτίας ενός φάουλ στον χώρο του κέντρου 

45+1′  Τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Αποτέλεσμα πρώτου μέρους: Λιθουανία – Ελλάδα 0-1

46′  Εναρξη στο δεύτερο ημίχρονο. Μία αλλαγή για την Εθνική, έξω ο Χολέμπας που τραυματίστηκε, μέσα ο Γιώργος Τζαβέλλας

49′ Ευκαιρία για την Εθνική όταν ο Καραγκούνης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, στο κέντρο της άμυνας ο Γκέκας πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Ζούμπας έδιωξε σε κόρνερ. 

55′  Κάπως πιο δυνατά έχει ξεκινήσει τη Εθνική στο δεύτερο μέρος. Εχει κατοχή, τρέχει, δημιουργεί υποψίες ευκαιρίας και δεν δείχνει να ανησυχεί από πίσω. Πριν λίγο ο ο Γκέκας έβγαλε δεξιά τον Χριστοδουλόπολο, ο οποίος αντί να γυρίσει έκανε σουτ από πλάγια και μπλόκαρε ο τερματοφύλακας.

64′ Αλλαγή για την Εθνική. Ο Σαλπιγγίδης μήκε στην θέση του Γκέκα, ο οποίος δεν μπορεί να συνεχίσει λόγω τραυματισμού. 

70′ Εχει πλέον νυχτώσει επιτέλους στην Λιθουανία (περασμένες ένντεκα το βράδυ εδώ, ίδια ώρα με την Ελλάδα έχουμε). Στην κεκρίδα στο πέταλο οι λιθουανοί οπαδοί άναψαν κάποια καπνογόνα, αφού δεν βλέπουν μάλλον μέλλον για την ομάδα τους. Πάντως, δεν γέμισαν τελείως το μικρό γηπεδάκι. Υπάρχουν κενά καθίσματα, περίπου 3.000 άτομα πρέπει να βρίσκονται εδώ και αυτά ήρθαν απόψε επειδή οι λιθουανοί θεωρούν ότι παίζουν με μεγάλο όνομα, την Εθνική Ελλάδος (οχι, δεν κάνουμε  πλάκα, έτσι μας έλεγαν νωριτερα).

81′ O Σαλπιγγίδης έκανε το γύρισμα, μέσα από την περιοχή, αλλά ο Σαμαράς δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας και ο κίνδυνος απομακρύνθηκε για την εστία του Ζούμπας.

84′ Αλλαγή για την Εθνική. Ο Τζιόλης μπήκε αντί του Κατσουράνη

90′ Δοκάρι για την Εθνική! Ωραία συνεργασία που ξεκίνησε από τον Τοροσίδη, πηγε στον Σαμαρά με τελικό αποδέκτη τον Σαλπιγγίδη, που έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ζούμπας.

90+3′  Τέλος του αγώνα. Μεγάλη νίκη για την Εθνική. Λιθουανία – Ελλάδα 0-1 χωρίς μεγάλη απόδοση από την Ελλάδα, αλλά επαγγελματική νίκη. Το κακό είναι ότι η Βοσνία όχι απλά δεν στραβοπάτησε στην Λετονία, αλλά παρόλο που ήταν 0-0 στο ημίχρονο, έφυγε με τους τρεις βαθμούς της νίκης έχοντας επικρατήσει με 0-5 στο τέλος. Στο άλλο ματς μεγάλη έκπληξη, το Λιχτενστάιν απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την Σλοβακία αφήνοντάς την πέντε βαθμούς μακριά από την Ελλάδα. Ψιλοδιασφαλίζουμε την δεύτερη θέση, χλωμιάζει όμως η πρώτη .

Μείνετε μαζί μας, σπεύδουμε στα αποδυτήρια για ρεπορτάζ και δηλώσεις, βασικά από τον Βασίλη Τοροσίδη που αγωνίστηκε σε όλο τον αγώνα και είχε αρκετά καλή απόδοση…