Ηττα και αποκλεισμός για την Εθνική Νέων των Γούτα και Σιώπη

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Κώστας Πιτιακούδης

–  Στις καθυστερήσεις λύγισε η Εθνική Νέων των Δημήτρη Γούτα και Μανώλη Σιώπη στον αγώνα με αντίπαλο την Ισπανία (0-2) στο δεύτερό της αγώνα για elite round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2013 (4ος όμιλος).

Η ήττα αυτή οριστικοποίησε, έστω και αν απομένει ακόμη μία αναμέτρηση με αντίπαλο την Πολωνία (10-6-2013, 19:00), τον αποκλεισμό του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος από την τελική φάση της διοργάνωσης.

Οι νεαροί διεθνείς πάλεψαν σκληρά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα απέναντι στους Ισπανούς, άντεξαν στην ασφυκτική πίεση που άσκησαν οι Ίβηρες έχοντας ως πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακά τους Βασίλη Μπάρκα, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν έστω την ισοπαλία ή ακόμη και τη νίκη, αφού πίεσαν κι αυτοί με τη σειρά τους προς το τέλος, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν τους κενούς χώρους που άφησαν οι αντίπαλοι.

Μέσα σε διάστημα δύο λεπτών στις καθυστερήσεις του αγώνα οι Ισπανοί κατάφεραν να βρουν κενά στην ελληνική άμυνα και να νικήσουν τον Μπάρκα. Την πρώτη με τον Σεράνο στο 92ο λεπτό και τη δεύτερη στο αμέσως επόμενο με τον Βίκο.

Ο Άγγλος διαιτητής της αναμέτρησης, Άντονι Τέιλορ παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Σιώπη, Χουχούμη, Φούντα, Ντε Τομάς, Ροντρίγκεζ και Τραορέ. Ο εβρίτης Μανώλης Σιώπης αλλά και ο Δημήτρης Γούτας της Ξάνθης αγωνίστηκαν σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Χερέρο, Μπελερίν, Ινίγκεθ (59΄ Μεντράν), Λόπεζ, Ροντρίγκεζ, Ντε Τομάς (68΄ Βίκο), Μπαρντονάντο, Μίνα (53΄ Τραορέ), Σεράνο, Ντουάρτε, Σάντσεθ

ΕΛΛΑΔΑ: Μπάρκας, Καραγκούνης, Χουχούμης, Γούτας, Καντούτσης, Σιώπης, Μύγας (66΄ Φούντας), Ιωαννίδης (74΄ Δώνης), Σουνάς (79΄ Παναγιωτούδης), Παπουτσογιαννόπουλος, Ανδρεόπουλος