Αλλαγή ο Ράνος στην ισοπαλία της Εθνικής Νέων με την Σερβία

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Μελίνα Ντισλιάν

–  Ισόπαλη χωρίς τέρματα αναδείχθηκε στη Νέα Σμύρνη η Εθνική Ομάδα Κ-20 των παικτών της Ξάνθης Δ. Γούτα (που όμως έδινε νωρίτερα παιχνίδι με τη Νέων) και Αντ. Ράνου, με την Εθνική Ελπίδων της Σερβίας, σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου Νέων (21/6-13/7).

Στον προτελευταίο της φιλικό πριν από τη μεγάλη διοργάνωση (ακολουθεί αυτός με τη Γαλλία στις 11/6), η ελληνική ομάδα παρουσίασε, ιδιαίτερα στο β΄ ημίχρονο, ορισμένα από τα στοιχεία που την χαρακτηρίζουν, όπως καλή κυκλοφορία της μπάλας, έλεγχο του παιχνιδιού και υποδειγματική αμυντική λειτουργία. Στο παιχνίδι αγωνίστηκε ως αλλαγή ο Ράνος, μετά το ημίωρο.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες προσπάθησαν να ελέγξουν το χώρο του κέντρου και έλειψαν οι πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι μετά το δεκάλεπτο και είχαν δύο καλές στιγμές με τους Στοΐλκοβιτς στο 14΄ (σουτ άουτ) και Πέσιτς στο 31΄ (εντυπωσιακή επέμβαση Καπίνο). Η Εθνική ανέβασε την απόδοσή της στη συνέχεια και απείλησε με τον Φουρλάνο στο 42΄ (σουτ άουτ) και τον Διαμαντάκο ένα λεπτό αργότερα (τον πρόλαβε ο Πέριτς στο τετ-α-τετ).

Η ελληνική ομάδα, με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα της στο δεύτερο ημίχρονο, πήρε από τα πρώτα λεπτά τα ηνία και απείλησε με τα δυνατά σουτ του Μπάλλα στο 56΄ (η μπάλα έφυγε μόλις άουτ) και του Μπουχαλάκη στο 65΄ (μπλόκαρε ο Πέριτς). Οι Σέρβοι είχαν καλή στιγμή στο 75΄ με το μακρινό σουτ του Πάντιτς (η μπάλα έφυγε μισό μέτρο πάνω από την εστία του Διούδη), ενώ στο επόμενο λεπτό ο Λυκογιάννης σούταρε άουτ από πλεονεκτική θέση. Τη μεγαλύτερη ευκαιρία της Εθνικής και του αγώνα έχασε ο Πέλκας στο 85΄, όταν μόνος στο ύψος της μικρής περιοχής δεν κατάφερε να νικήσει τον Πέριτς.

Ο Νορβηγός διαιτητής της αναμέτρησης, Νταγκ Βίνταρ Χάφσας, παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Γιαννιώτα, Τζόγιτς και Κόσιτς.

ΕΛΛΑΔΑ Κ-20: Καπίνο (46΄ Διούδης), Σταφυλίδης (46΄ Κούρος), Τριανταφυλλόπουλος, Κουρμπέλης, Κωνσταντινίδης (46΄ Μαρινάκης), Μπάλλας (61΄ Πέλκας), Φουρλάνος (46΄ Μπουχαλάκης), Μπακασέτας (46΄ Μπουγαΐδης), Γιαννιώτας (46΄ Λυκογιάννης), Διαμαντάκος (61΄ Ράνος), Κολοβός

ΣΕΡΒΙΑ Κ-21: Πέριτς, Πέτκοβιτς (90΄ Ακσεντίεβιτς), Κόσιτς, Σπάχιτς (55΄ Τζόγιτς), Πάντιτς, Ραντόγια (67΄ Τρούγιτς), Μπράσανατς (55΄ Κόσιτς), Κοβάσεβιτς (67΄ Μιχαΐλοβιτς), Μάλμπασιτς (55΄ Τσίρκοβιτς), Στοΐλκοβιτς (67΄ Πολετάνοβιτς), Πέσιτς (80΄ Ντεσπότοβιτς)