Αλ. Λεώνης: «Ήρθε η ώρα ο Ραφ να πάρει την Εθνική στην πλάτη του»

Ανταπόκριση από Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης

–  Στα νέα παιδιά της εθνικής ομάδας των ανδρών στάθηκε ο προπονητής της, Αλέκος Λεώνης, στις δηλώσεις του πριν το δεύτερο κρίσιμο ματς με το Βέλγιο για τα μπαράζ του Ευρωβόλεϊ 2013 με αντίπαλο το Βέλγιο.

«Αυτό που θέλω είναι να παίξουμε καλύτερα σε σχέση με τον πρώτο αγώνα στην Ορεστιάδα. Περιμένω να αντιδράσουμε σωστά. Πρέπει να πιέσουμε στο σερβίς μας και να είμαστε κοντά στο σκορ με τους βέλγους. Από την αρχή πρέπει να δείξουμε πως είμαστε ικανοί για την πρόκριση».

Σχετικά με την απουσία του Κώστα Χριστοφιδέλη ο Λεώνης είπε: «Κάποια στιγμή ο Κώστας θα έλειπε από την Εθνική ομάδα. Δεν έγινε με τον καλύτερο τρόπο διότι μιλάμε για τραυματισμό. Η ανανέωση στην ομάδα έχει ξεκινήσει και η ώρα που οι Φράγκος, Κουμεντάκης θα πάρουν την ομάδα στην πλάτη τους έφτασε».

Για το εάν θα περιμένουμε εντυπωσιακές αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα του Σαββάτου είπε: «Όχι, θα διορθώσουμε τα λάθη μας. Έχει γίνει μία παρανόηση. Η ομάδα δουλεύει πάνω σε αυτό το σχήμα και χρειάζεται αγώνες. Το Βέλγιο μέχρι τώρα έχει δώσει 26 σετ και εμείς 9 σετ. Το Βέλγιο έχει φτάσει στην κορύφωση μιας γενιάς που ξεκίνησε το 2008 όταν και τους είχαμε αποκλείσει στην Γλυφάδα. Τώρα αυτοί έχουν την εμπειρία και τους αγώνες κι εμείς κάνουμε ανανέωση. Ο Τζούριτς δεν θα αλλάξει από διαγώνιος απλά πρέπει να έχει αγώνες ως διαγώνιος».