Β. Γκιζάνης: «Κλωτσιά στην ιστορία, ειδικά τώρα που χάσαμε τον Σαμ. Θα πάμε να παίξουμε Τουρκία ή Βουλγαρία…»

Ανταπόκριση από Ορεστιάδα: Γιάννης Βαβαλικούδης

–  Νέες, ακόμα πιο σκληρές και ξεκάθαρες δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος του ΑΟ Ορεστιάδας, αναφορικά με την απόφαση της ΕΣΑΠ να διατηρήσει τον Παναθηναϊκό στην Α1 Κατηγορία και να μην επιτρέψει συνακόλουθα στην δεδομένη χρονική στιγμή την άνοδο του ΑΟΟ στα μεγάλα σαλόνια της Λίγκας.

Ο επικεφαλής της Ορεστιάδας μιλώντας στο gazzetta χαρακτήρισε απαράδεκτη την απόφαση της ΕΣΑΠ, ξεκαθάρισε πως όλοι στην ομάδα αλλά και στην πόλη είναι έτοιμοι να παλέψουν νομικά για να δικαιωθούν. Επισήμανε πως θα φτάσουν μέχρι τον ΟΠΑΠ και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, ενώ αναρωτήθηκε για ποιο λόγο να μην πάρει την ομάδα να παίξει σε Τουρκία ή Βουλγαρία, από την στιγμή που στην Ελλάδα κανείς δεν την σέβεται.

Αρχικά ο Βασίλης Γκιζάνης σχολιάζοντας την παραμονή του Παναθηναϊκού και την μη άνοδο της Ορεστιάδας επισήμανε: «Αυτό που έπρεπε να γίνει κανονικά θα ήταν να διαβαστεί η προκήρυξη και να τηρηθεί. Αυτό που έγινε σήμερα ήταν αυτό που είναι το ελληνικό βόλεϊ και γι’ αυτό είναι έτσι όπως είναι. Τουλάχιστον απαράδεκτη απόφαση.

Μας άφησε άναυδους η απόφαση, δεν περιμέναμε ότι θα φτάσουν σε αυτό το σημείο. Φυσικά δεν είμαστε κατά του Παναθηναϊκού και του Ηρακλή, τους σεβόμαστε όπως και την ιστορία τους, αλλά και η Ορεστιάδα έχει τεράστια ιστορία και θα πρέπει να την σέβονται. Απλά διαβάζουν την προκήρυξη και κάνεις αυτό που πρέπει».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Αυτοί που έχασαν βαθμούς από τον Ηρακλή τι θα κάνουν; Θα πάρουν πίσω τους βαθμούς; Πως θα γίνει αυτό; Ποια θα είναι πλέον η βαθμολογία; Πως γίνεται δηλαδή να κάνουν φιέστες για Ευρώπη από την στιγμή που δεν υπήρξε επικύρωση της βαθμολογίας;».

Για το τι θα κάνει η ομάδα του: «Εμείς θα κινηθούμε νομικά μετά από συνεννόηση με τον δικηγόρο μας. Είναι απαίτηση όλης της ομάδας, των φιλάθλων και της πόλης. Υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση μας παίρνουν συνεχώς τηλέφωνο και μας λένε να μην τα παρατήσουμε. Εμείς αγαπάμε το βόλεϊ και το στηρίζουμε. Δεν μας καίει η Α1, αλλά το δίκιο. Ένα μήνα η Εθνική ομάδα είναι εδώ και της έχουμε συμπεριφερθεί με τον καλύτερο τρόπο, επειδή όπως είπα και πριν, αγαπάμε το βόλεϊ.

Γιατί ας πούμε να μην πάω να παίξω Τουρκία και στην Σόφια και να μάθουν τα παιδιά μου να παίζουν βόλεϊ; Αυτό είναι κλωτσιά στην ιστορία και ειδικά την χρονιά που χάσαμε και τον Νίκο. Έπρεπε να να το σεβαστούν αυτό. Πήγαμε 2.000 κόσμος με Εθνική, πόσο κόσμο μαζεύουν οι άλλες ομάδες;

Σε αυτή την διαδικασία που θα κάνουμε, θα ενημερωθεί και ο ΟΠΑΠ για να δει που δίνει τα λεφτά του, όπως θα ενημερωθεί και ο Υφυπουργός Αθλητισμού. Δεν είμαστε χθεσινοί, η ιστορία της Ορεστιάδας είναι τεράστια και όσοι βρίσκονται στον χάρτη του βόλεϊ το οφείλουν σε μεγάλο βαθμό και στην Ορεστιάδα. Ξαναλέμε δεν τα βάζουμε με τον Παναθηναϊκό και τον Ηρακλή.

Από αύριο ξεκινάμε μια διαδικασία όπου θα αποδείξαμε πως μπορούμε να παίξουμε καλά και εκτός γηπέδου».