Σε κώμα ο Κιλιγκαρίδης… Δίνει μάχη για τη ζωή του…

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Μάχη για τη ζωή του εξακολουθεί να δίνει ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης. Η κατάσταση της υγείας του έχει προκαλέσει πανελλήνια συγκίνηση, καθώς η Πέμπτη ξημέρωσε με τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου να τονίζουν ότι ο πρωταθλητής του κανόε καγιάκ που βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Το ιατρικό επιτελείο του πολωνικού, στο οποίο νοσηλεύεται, έχει χορηγήσει φαρμακευτική αγωγή στον αθλητή του κανόε καγιάκ, με σκοπό να υποχωρήσει το υγρό από το κεφάλι του. Δεν ρισκάρουν την επέμβαση γιατί φοβούνται μήπως ο οργανισμός του δεν αντέξει.

“Προσευχόμαστε όλοι για τον Ανδρέα. Βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με την Πολωνία”, δήλωσε συντετριμμένος ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κανόε καγιάκ Αντώνης Νικολόπουλος. Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή εκδήλωσε ενδιαφέρον για τον Ανδρέα Κιλιγκαρίδη και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις.

Ο Κιλιγκαρίδης, που έχει πολλούς συγγενείς και φίλους στην Θράκη αφού άλλωστε στην Αλεξανδρούπολη είχε εγκατασταθεί η οικογένειά του, όταν παλλινόστησε από την πρώην Σοβιετική Ένωση στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Κορυφαίος στο αγώνισμά του, εχει αναδειχθεί πρωταθλητής κόσμου και έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα ακόμα και σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πριν από μία εβδομάδα ταξίδεψε στην Πολωνία για τον αγώνα της σειράς του Παγκοσμίου Κυπέλλου, χωρίς τίποτα να προοιώνιζε το τι θα συμβεί. Ο Έλληνας αθλητής πέρασε από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις πριν ταξιδέψει χωρίς να εντοπιστεί τίποτα το ανησυχητικό, πλην κάποιων δέκατων που ανέβασε τις προηγούμενες ημέρες. Όπως είπε στους ανθρώπους της Ομοσπονδίας και στους γιατρούς ένιωθε πολύ καλά και δεν υπήρχε λόγος να ακυρώσει τη συμμετοχή του.

Ωστόσο την ημέρα των αγώνων αναγκάστηκε να μείνει εκτός, αφού ανέβασε 38 πυρετό, χωρίς όμως και πάλι να παρουσιαστεί κάποιο σύμπτωμα. Μέχρι την ημέρα της αναχώρησης της ελληνικής ομάδας από την Πολωνία, την περασμένη Δευτέρα (3/6).

Όπως έγινε γνωστό, εκείνη την ημέρα ο Κιλιγκαρίδης κατέβηκε κανονικά για πρωινό στη σάλα του ξενοδοχείου, ενώ στη συνέχεια είπε στον συναθλητή του ότι θα ανέβει στο δωμάτιό του να ξεκουραστεί. Όμως κάποιες ώρες μετά κι αφού τα μέλη της υπόλοιπης ομάδας έβλεπαν ότι καθυστερούσε να εμφανιστεί, τον βρήκαν λιπόθυμο και σε κωματώδη κατάσταση.

Ο 37χρονος πρωταθλητής μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο της πόλης, όπου υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κανόε Καγιάκ Αντώνης Νικολόπουλος, οι γιατροί φοβήθηκαν αρχικά μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην καρδιά ή στους πνεύμονες, όμως τα πρώτα αποτελέσματα ήταν «καθαρά». Έτσι εστίασαν στο κεφάλι, φοβούμενοι για κάποιο αιμάτωμα.

«Φοβούνται ότι ο Ανδρέας ίσως έχει λευχαιμία. Το λέω με κάθε επιφύλαξη… Περιμένουμε κι εμείς το νέο ανακοινωθέν. Προς το παρόν παραμένει σε κωματώδη κατάσταση. Δεν έχει επικοινωνία με το περιβάλλον», δήλωσε ο κ.Νικολόπουλος.

Ήδη η οικογένεια του άτυχου αθλητή βρίσκεται στην Πολωνία, στο πλευρό του, ενώ μέχρι να υπάρξει κάποιο θετικό σημάδι, ο Κιλιγκαρίδης θα παραμείνει εκεί, καθώς στην κατάστασή του είναι αδύνατον να μεταφερθεί. Δίνει την κρισιμότερη μάχη για την ζωή του. Και είναι μόλις 37 ετών, έχοντας και δύο ανήλικα παιδιά…