Πόσο σοβαρά παίζει η Ξάνθη να βγει τελικά στην Ευρώπη;

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Κώστας Πιτιακούδης

–  Διαστάσεις θρίλερ αρχίζει να παίρνει η αιφνιδιαστική επίσκεψη κλιμακίου της ΟΥΕΦΑ στα γραφεία της ΕΠΟ στην Αθήνα, με αφορμή τον θόρυβο που δημιουργήθηκε στο θέμα των αδειοδοτήσεων και την επανεξέταση ορισμένων φακέλων, που μπορεί εκ νέου να οδηγήσουν την Skoda Ξάνθη στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψη του κλιμακίου της ΟΥΕΦΑ στην Αθήνα, ο φάκελος του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν αυτός που έγινε την Πέμπτη “φύλλο και φτερό”! Αφορμή γι’ αυτό, στάθηκε το γεγονός ότι οι Γιαννιώτες δεν είχαν καταφέρει να εξασφαλίσουν την άδεια από τον πρώτο βαθμό, ενώ ακόμη και στον δεύτερο βαθμό (οπότε και η έφεσή τους έγινε δεκτή) η εισήγηση του τμήματος αδειοδότησης ήταν αρνητική. 

Πηγές από την ΕΠΟ αναφέρουν, ότι οι άνθρωποι της ΟΥΕΦΑ ζητούσαν συνεχώς διάφορα έγγραφα και στοιχεία προκειμένου να διασταυρώσουν αν καλώς δόθηκε η άδεια στον ΠΑΣ ή αν δόθηκε κατά παράβαση των κανονισμών. Οι αξιωματούχοι της ΟΥΕΦΑ εγκαταστάθηκαν στην αίθουσα του Δ.Σ. της ΕΠΟ και εξέτασαν τον φάκελο του ΠΑΣ . Στην ομοσπονδία επικράτησε κινητοποίηση, τέθηκαν στην διάθεσή τους ορισμένοι υπάλληλοι και υπήρχε ανοιχτή γραμμή με τα βασικά διοικητικά στελέχη της Ομοσπονδίας, που δσυνοδεύουν την Εθνική Ομάδα στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για να κάνουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους, έχουν τοποθετηθεί έξω από την αίθουσα, τρεις άνδρες της ασφάλειας της ΕΠΟ. Οι πληροφορίες που υπάρχουν κάνουν λόγο  για συνέχεια του ελέγχου την  Παρασκευή με τον φάκελο του Παναθηναϊκού. Αυτό έχει πυροδοτήσει ανεπιβεβαίωτες φήμες ότι υπάρχει πρόβλημα με την αδειοδότηση του ΠΑΣ και για τον λόγο αυτό συνεχίζεται ο έλεγχος με την πρώτη επιλαχούσα ομάδα, που είναι το τριφύλλι μετά τη νίκη του στο μπαράζ με την Ξάνθη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο η ΕΠΟ όσο και οι ομάδες που ελέγχονται ενημερώθηκαν για την έλευση του κλιμακίου της ΟΥΕΦΑ αργά το βράδυ της Τετάρτης και αντίστοιχα έχει υπάρξει ενημέρωση στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την εξέταση του φακέλου της την Παρασκευή. Επίσης, οι πληροφορίες επιμένουν ότι την Πέμπτη δεν ζητήθηκε το παραμικρό έγγραφο σχετικά με τον φάκελο του Παναθηναϊκού, ενώ άγνωστο παραμένει αν υπάρχει ειδοποίηση και για τον Πανθρακικό, με κάποιες πληροφορίες να αναφέρουν ότι τελικά δεν υπάρχει πρόθεση να επανελεγχθεί ο δικός του φάκελος παρά μονάχα αν διαπιστωθούν παρατυπίες στις δύο προαναφερθείσες περιπτώσεις του ΠΑΣ και του ΠΑΟ.

Αν υπάρξει πρόβλημα με την άδεια του ΠΑΣ, το κλιμάκιο της ΟΥΕΦΑ θα προχωρήσει στην εξέταση του φακέλου του Παναθηναϊκού που είναι ο πρώτος… επιλαχών να αγωνιστεί στην Ευρώπη. Ωστόσο κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι και οι «πράσινοι» πήραν την άδεια με… τη δεύτερη, ενώ επίσης η εισήγηση του διευθυντή αδειοδότησηςστην Δευτεροβάθμια Επιτροπή  ήταν αρνητική. Οπότε ουσιαστικά θα εκκινεί και η δική τους περίπτωση από την ίδια βάση και καχυποψία που υπάρχει και με την περίπτωση του ΠΑΣ.

Η αγωνία κορυφώνεται λοιπόν, καθώς η ΟΥΕΦΑ διατηρεί το δικαίωμα να ανακαλέσει τις άδειες που έχουν χορηγηθεί, εφόσον κρίνει πως κακώς δόθηκαν. Και αυτό σημαίνει ότι για την ώρα, παίζει ακόμα το σενάριο εξόδου της Ξάνθης τελικά στα ευρωπαϊκά κύπελλα, αν και η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται και για το πιθανότερο…