Live photos από το Βίλνιους: Ο Τόρο στην προπόνηση της Εθνικής

Αποστολή στο Βίλνιους: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης επάνω στο συνθετικό χορτάρι του μικρού γηπέδου στο οποίο θα διεξαχθεί ο κρίσιμος αγώνας της Παρασκευής, η μία και μοναδική προπόνηση της Εθνικής Ομάδας επί λιθουανικού εδάφους.

Στο εσωτερικό δίτερμα ο ξανθιώτης Βασίλης Τοροσίδης χρησιμοποιήθηκε και σήμερα με την ομάδα των βασικών, που φορούσαν την μπλε εμφάνιση (οι άλλοι φορουσαν κίτρινα) και φέρεται να έχει κλειδώσει θέση στο σχήμα της αρχικής ενδεκάδας, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε στις αρχές της εβδομάδας.

Νωρίτερα ο ομοσπονδιακός τεχνικός Φερνάντο Σάντος στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου εξέφρασε την αισιοδοξία του για νίκη στο παιχνίδι, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι αν θέλουμε να πάμε στην Βραζιλία, πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουμε. Πρόσθεσε ότι εφόσον υπάρχουν παίκτες που αισθάνονται κουρασμένοι, τότε θα πρέπει να του το πουν και προφανέστατα να μην παίξουν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα έχουν κυρώσεις στο μέλλον, επειδή σε διαφορετική περίπτωση θα είναι χειρότερο να φανεί αυτό στο τέλος κατά την διάρκεια του αγώνα.

Η προπόνηση αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε κάτω από ηλιόλουστο καιρό, αν και νωρίτερα έβρεξε για μισή ώρα καταρρακτωδώς. Τόσο πάντως τον Σάντος όσο και οι διεθνείς προβληματίζονται από τις μικρές διαστάσεις του γηπέδου και κυρίως από τον συνθετικό χορτοτάπητα, που κάνει εξαιρετικά ολισθυρό και επικίνδυνο για τραυματισμούς τον αγωνιστικό χώρο. Όπως ωστόσο είπε και ο Σάντος, δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία, καθώς οι συνθήκες είναι γνωστές και κοινές…