Ντου στην ΕΠΟ από ΟΥΕΦΑ για τις άδειες σε ΠΑΣ, ΠΑΟ και Πανθρακικό!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Κώστας Πιτιακούδης

–  Αιφιδιαστική επίσκεψη πραγματοποίησε λίγο πριν το μεσημέρι στην ΕΠΟ κλιμάκιο της ΟΥΕΦΑ, με σκοπό να εξετάσει τους φακέλους των ομάδων της Σούπερ Λίγκας που αδειοδοτήθηκαν ενώ υπήρχε αρνητική εισήγηση του αρμόδιου εισηγητή και αρνητική απόφαση πρωτοδίκως.

Οι ομάδες αυτές δεν είναι πολλές και είναι συγκεκριμένες. Οι άνθρωποι της ΟΥΕΦΑ εξετάζουν αν νόμιμα δόθηκαν τελικά οι άδειες καταρχήν στον ΠΑΣ Γιάννενα που δηλώνεται για τα ευρωπαϊκά κύπελλα, δευτερευόντως στον Παναθηναϊκό που είναι πρώτος επιλαχών και παρεμπιπτόντως στον Πανθρακικό αλλά και τον ΟΦΗ, που αδειοδοτήθηκε τελευταίος χθες Τετάρτη.

Όπως έγινε γνωστό, δεν είναι η πρώτη φορά που άνθρωποι της ΟΥΕΦΑ βρίσκονται στη χώρα μας για αυτό το λόγο, όμως με τα παράπονα που ακούγονται το τελευταίο διάστημα από διάφορες ομάδες, έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι θα αποφανθεί η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Για όσους δεν κατάλαβαν, το κλιμάκιο της UEFA βρέθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ και εξετάζει τους φακέλους ομάδων και έχει κάθε δικαίωμα να απαιτήσει την αφαίρεση αδειών που έχουν δοθεί, εφόσον διαπιστώσει παρατυπίες.

Όπως διέρρευσαν από την ΕΠΟ, ενήμερες είναι πλέον όλες οι πλευρές για την επίσκεψη. Πρωτίστως αγωνία δημιουργείται προφανώς σε ΠΑΣ Γιάννενα και Παναθηναϊκό, με την ευκαιρία και στην Ξάνθη που πάντα παραμένει επιλαχούσα για ευρωπαϊκό εισιτήριο αν και εφόσον αφαιρεθούν οι άδειες από τις δύο αυτές ομάδες, ενώ από τον Πανθρακικό δείχνουν να μην ανησυχούν.

Αίσθηση προκαλεί πάντως σε διάφορους κύκλους το γεγονός ότι η αιφνιδιαστική επίσκεψη του κλιμακίου της ΟΥΕΦΑ έγινε την ώρα που οι περισσότεροι παράγοντες της ΕΠΟ ήταν απόντες, καθώς ταξίδευαν με την Εθνική Ομάδα στην Λιθουανία και μάλιστα σε ώρα που βρίσκονταν εν πτήση και άρα δεν μπορούσαν ούτε τηλεφωνικώς να δοθούν οι οποιεσδήποτε “οδηγίες” σε υπαλλήλους…