Δικαστικά θα κινηθεί η Ορεστιάδα. Νέα σκληρή ανακοίνωση…

Ανταπόκριση από την Ορεστιάδα: Γιάννης Βαβαλικούδης

– Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει ο αποκλεισμός της Ορεστιάδας από την Βόλει Λιγκ της επόμενης περιόδου.

Η διοίκηση του ΑΟΟ επανήλθε πριν από λίγο με νέα σκληρή ανακοίνωση κατά της ΕΣΑΠ, της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος της Α1. Σε αυτήν, με αφορμή την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της, να διατηρήσει τον Παναθηναϊκό στη Volley League, τονίζεται ότι δεν θα μείνει άπραγη, καθώς θα παλέψει για την ανατροπή της απόφασης της ΕΣΑΠ. Μάλιστα εκφράζει την πρόθεση, ο Α.Ο. Ορεστιάδας να κινηθεί δικαστικά και να διεκδικήσει «αυτό που δικαιούται, με κάθε νόμιμο μέσο».

Η ανακοίνωση της Ορεστιάδας:

«Ο Α.Ο.Ο κατέλαβε την πρώτη θέση στον 3ο όμιλο της Α2 κατηγορίας, έλαβε μέρος στους αγώνες μπαράζ και τερμάτισε τρίτος. Με βάση την προκήρυξη ΕΟΠΕ περί πειθαρχικού δικαίου (Άρθρο 17Α) σε περίπτωση υποβιβασμού ΤΑΑ στην Α2 Εθνική Κατηγορία το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ δύναται με κοινή απόφασή του με την ΕΟΠΕ, είτε να αναπληρώσει την υποβιβαζόμενη ομάδα ΤΑΑ με οποιαδήποτε άλλη ομάδα άλλου σωματείου, της Α2 Εθνικής Κατηγορίας είτε να διεξάγει το πρωτάθλημα της Α1 με τις υπόλοιπες (αδειοδοτηθείσες) ομάδες/ΤΑΑ.

Ο κανονισμός είναι σαφέστατος “αξιότιμοι” κύριοι της ΕΣΑΠ, ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση αγνοήθηκε ή ερμηνεύτηκε `’σε ελεύθερη απόδοση”, με απώτερο σκοπό να διατηρήσετε πάση θυσία το ΑΘΗΝΟ-ΚΕΝΤΡΙΚΟ μοντέλο αθλητισμού και να προασπίσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντά σας, που απορρέουν από την τακτική χρηματοδότηση του ΟΠΑΠ προς `’αδελφά” σωματεία και από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Επειδή δεν θέλουν κάποια σωματεία να κάνουν άσκοπα ταξίδια στην ακριτική μας πόλη, καταδικάζετε μια ομάδα, που άλλη δεν έχει προσφέρει περισσότερα στο ελληνικό βόλεϊ και αγωνιστικά και από απόψεως ήθους και σε επίπεδο διοίκησης στα αρμόδια εκλεγμένα όργανα της ελληνικής πετοσφαίρισης.

Παρόλο που εκφράζετε στη λιτή ανακοίνωσή σας το σεβασμό σας προς το Σύλλογό μας και την πορεία του όλα αυτά τα χρόνια, εμπράκτως δεν τον δείξατε ποτέ, αντ΄ αυτού, μην εφαρμόζοντας τον Κανονισμό, μας περιθωριοποιείτε και μας αγνοείτε προκλητικά.

Οι `’πόρτες” για μας ήταν και είναι πάντα κλειστές, εν αντιθέσει με όσα ισχυρίζεστε. Δίνετε απαντήσεις στον Τύπο επικοινωνιακού χαρακτήρα, χάριν εντυπωσιασμού. Εμείς δεν θα παίξουμε το παιχνίδι σας.

Εμείς θα διεκδικήσουμε μέχρι τον τελευταίο βαθμό αυτό που δικαιούμαστε με κάθε νόμιμο μέσο και τρόπο. Εμείς σεβόμαστε την αθλητική νομοθεσία και τους κανονισμούς και με αυτούς, καθώς και την αμέριστη συμπαράσταση σύσσωμης της τοπικής μας κοινωνίας, θα πορευτούμε στο δίκαιο αγώνα μας.

Επειδή ακριβώς έχουμε γνώση των κανονισμών, θα ακολουθήσουμε το δρόμο της δικαιοσύνης, προς αποκατάσταση του κοινού περί δικαίου αισθήματος, το οποίο το προσβάλλατε βάναυσα με την απόφασή σας. Όσο κι αν διακαώς το απεύχεστε, η Ορεστιάδα, που δίδαξε βόλεϊ, θα βρίσκεται πάντα εδώ για να σας υπενθυμίζει την ιστορία της».