Β. Γκιζάνης: «Η εσχατιά πρέπει να ανέβει στη Βόλεϊ Λιγκ»

Ανταπόκριση από Ορεστιάδα: Γιάννης Βαβαλικούδης

–  Ξεκάθαρο μήνυμα στην ΕΣΑΠ, ενόψει της επικύρωσης της βαθμολογίας έστειλε ο πρόεδρος της Ορεστιάδας, Βασίλης Γκιζάνης, μιλώντας στην εκπομπή του αθηναϊκού ραδιοφωνικού σταθμού Sentra 103,3. Ο κ. Γκιζάνης είπε χαρακτηριστικά:

Για την αρχή του βόλεϊ στην Ορεστιάδα: «Το βόλεϊ στον Έβρο ξεκίνησε από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Στη συνέχεια κάποιοι άνθρωποι από εκεί, ήρθαν στην Ορεστιάδα για να ξεκινήσουν το βόλεϊ. Από τότε το βόλεϊ είναι στο DNA των κατοίκων της Ορεστιάδας. Στα σχολεία τα παιδιά δεν παίζουν ποδόσφαιρο, αλλά βόλεϊ».

Για τα οικονομικά προβλήματα των ομάδων: «Ο Ηρακλής είναι μια μεγάλη ομάδα με πολλές επιτυχίες. Βέβαια, τα οικονομικά θέματα τον έχουν φέρει σε αυτή τη δυσάρεστη θέση. Τον Παναθηναϊκό επίσης. Όλες οι ομάδες λίγο πολύ βρίσκονται στην ίδια θέση».

Για τους λόγους που η Ορεστιάδα δικαιούται την άνοδο: «Το σύστημα στην Α2 ήταν άδικο. Η Παναχαϊκή, η ΑΕΚ και η Ορεστιάδα έπρεπε να ανεβούν στη Βόλεϊ Λιγκ. Είναι κρίμα ένας πρωταθλητής να μην ανεβαίνει κατηγορία. Πέρα από αυτό, είχαμε στο γήπεδο 800 με 1000 φιλάθλους σε κάθε αγώνα. Σκεφτείτε τι θα γίνει στην Α1. Είμαστε στην εσχατιά της Ελλάδος. Βλέπουμε τους Τούρκους που πριν από 15 χρόνια ήταν ένα τίποτα, να αναπτύσσονται πάρα πολύ. Όλοι έχουν μια ανάπτυξη, αλλά εμείς μένουμε στάσιμοι. Θέλουμε να ανέβουμε κατηγορία για το ηθικό της πόλης. Μπορούμε να στηρίξουμε την ομάδα χωρίς τα λάθη του παρελθόντος. Τα μπάτζετ έχουν πέσει. Η ακαδημία μας έχει 350 παιδιά, κυρίως αγόρια και θέλουμε να τα διπλασιάσουμε. Έχουμε διαβεβαιώσεις ότι θα μας βοηθήσουν οι επιχειρηματίες και ο απλός κόσμος της περιοχής. Πέρσι είχαμε 9 ταξίδια στην Αθήνα και ανταπεξήλθαμε. Πιστεύω ότι η ΕΣΑΠ δεν θα πρωτοτυπήσει παγκοσμίως και η Οραστιάδα θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Βόλεϊ Λιγκ». 

[iframe width=”640″ height=”360″ src=”http://www.youtube.com/embed/U7wli5IFZlw?feature=player_embedded” frameborder=”0″ allowfullscreen]