Σοκ! Κρίσιμες ώρες για την ζωή του Κιλιγκαρίδη…

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Σοκ προκαλεί σε όλους τους Έλληνες φιλάθλους και ιδιαίτερα στην Θράκη, όπου έχει και πολλούς συγγενείς, το άκουσμα της είδησης ότι ο κορυφαίος πρωταθλητής του κανόε καγιάκ Ανδρέας Κιλιγκαρίδης βρίσκεται σε κίνδυνο, στην Πολωνία όπου βρισκόταν για να συμμετάσχει σε αγώνες.

Οι γιατροί μιλούν για πολύ σοβαρή ασθένεια, ενώ οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αιμάτωμα στον εγκέφαλο. Ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής βρέθηκε λιπόθυμος στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμενε, στην πόλη Μπιτκόζ κι αμέσως διακομίστηκε στο τοπικό νοσοκομείο.

Η σύζυγός του αναχώρησε για την Πολωνία (έχουν μαζί δύο ανήλικα παιδιά), ενώ σε συναγερμό βρίσκεται η ομοσπονδία του Κανόε Καγιάκ με επικεφαλής τον πρόεδρό της Αντώνη Νικολόπουλο, ούτως ώστε να παράσχει ανά πάσα στιγμή όποια βοήθεια χρειαστεί.

Ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης, ομογενής από την πρώην Σοβιετική Ένωση, είχε έρθει στην Ελλάδα μετά την διάλυση τηςκαι αρχικά είχε εγκατασταθεί στην Αλεξανδρούπολη, όπου ακόμα διαμένουν μέλη της οικογένειάς του και στενοί συγγενείς του.

Με τα ελληνικά χρώματα αγωνίστηκε σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα αλλά και σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Αποτελεί το μεγαλύτερο όνομα του αθλήματος στην χώρα μας…