Γιατί η Ξάνθη είναι η πιο… «κομμουνιστική» ομάδα!

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Μπορεί η πλειονότητα των κατοίκων του πλανήτη να είναι δεξιοπόδαροι και για τις περισσότερες -ελληνικές τουλάχιστον- ομάδες οι ακριβοθώρητοι να είναι οι αριστεροπόδαροι, αλλά… εδώ είναι Ξάνθη!

Όπως επισημαίνει σε αξιόλογο ολοσέλιδο ρεπορτάζ η SportDay, αυτή τη στιγμή, η ομάδα της Θράκης έχει τέσσερις χαφ – εξτρέμ που το καλό τους πόδι είναι το αριστερό. Και κανέναν με δεξί! Αντιγράφουμε το ρεπορτάζ:

Οι «αριστεροί» είναι ο Μαρσελίνιο (το συμβόλαιό του λήγει τον Ιανουάριο), ο Ράιαν Σμιθ, ο Καρίμ Σολτάνι και ο Βαγγέλης Πλατέλλας. Αλλο αν τον Αλγερινό ο Μαρίνος Ουζουνίδης τον είχε εμπιστευθεί σε ορισμένα παιχνίδια σε θέση στην κορυφή της επίθεσης. Δεν είναι σέντερ φορ. Και ο Πλατέλλας, ο οποίος κλήθηκε αρκετές φορές στην τελευταία διετία να παίξει δεξιά, το έκανε με ανάποδο πόδι.

Ο μοναδικός κλασικός δεξιός μεσοεπιθετικός, ο βασικός στη σεζόν που έληξε, ο Νικολά Μαρέν, φαίνεται πως δεν θα συνεχίσει στα Πηγάδια. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για βελτιωμένη πρόταση που του έκανε η Ξάνθη για ν’ ανανεώσει το συμβόλαιό του, όμως ο Γάλλος δεν απάντησε. Την ώρα, μάλιστα, που συντηρούνται οι φήμες ότι τον θέλει ο Ουζουνίδης στον Πλατανιά.

Υπάρχει, βέβαια, και ο νεαρός Στέλιος Νάκας, που στο περσινό ματς με τον Παναθηναϊκό στα Πηγάδια ο Νίκος Κωστένογλου τον ξεκίνησε ως έξω δεξιά, όμως όπως εξήγησε ο ίδιος μετά από τον εκείνον τον αγώνα, η κανονική του θέση είναι «δεκάρι» και στον άξονα τον είδαμε στα επόμενα παιχνίδια που χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή.

Από τους τρεις νεαρούς που προωθήθηκαν πρόσφατα στην επαγγελματική ομάδα, κανείς δεν είναι πλάγιος. Ο Ιάσων Παπαδημητρίου είναι σέντερ φορ, ο Κίμων Παπαδιώτης στόπερ και ο Αργύρης Μπαρέττας έπαιζε με το «10» στην ομάδα Νέων.

Λογικά, λοιπόν, η Ξάνθη θα κινηθεί και για έναν δεξιοπόδαρο που θα μπορεί να παίξει στο «φτερό».