Ντρέπεται για την απόφαση, αλλά… απείχε η διοίκηση της Ορεστιάδας!!!

Γράφει από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Το δρόμο της δικαιοσύνης προαναγγέλει ότι να ακουλουθήσει η Ορεστιάδα, μετά την επικύρωση της βαθμολογίας από την ΕΣΑΠ και την παραμονή του Παναθηναϊκού στη Volleyleague. 

Όπως δήλωσε πριν λίγο στο volleynews ο πρόεδρος της ομάδας, Βασίλης Γκιζάνης, “οι ακρίτες θα πολεμήσουν για να ανατρέψουν την απόφαση και να αγωνιστούν εκείνοι στην κορυφαία κατηγορία”

«Θα παλέψουμε μέχρι εκεί που μας παίρνει. Ντρέπομαι για την απόφαση της ΕΣΑΠ και δεν περίμενα να μην τηρήσει την προκήρυξη, που είναι σαφής σε αυτά τα θέματα. Θα πολεμήσουμε με κάθε ένδικο μέσο για τη δικαίωση μας», δηλώσε και στη συνέχεια αναφέθηκε στην μη εκπροσώπηση της ομάδας στο Δ.Σ. που ανέδειξε το ThrakiSportS: «Θεσμικά δεν είχαμε κανένα λόγο να είμαστε στο Δ.Σ. Η Παναχαϊκή και η ΑΕΚ έχουν κερδίσει την άνοδο μέσω των πλέι όφ και δικαίως ήταν παρούσες. Περιμέναμε από την ΕΣΑΠ να μας καλέσει κάτι που δεν έκανε».

Βέβαια, στο σημείο αυτό οφείλουμε να τονίσουμε ότι αν πράγματι η διοίκηση του ΑΟ Ορεστιάδας πίστευε όσα χθες με ανακοίνωσή της τόνιζε (ότι “ενόψει ενόψει της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ για την επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα κατάταξης του πρωταθλήματος Volleyleague (…) δηλώνει ΠΑΡΟΥΣΑ και διεκδικεί την άνοδό της στην Α1, μετά την απόρριψη της προσφυγής του Ηρακλή και τον υποβιβασμό του στην Α2 κατηγορία”), τότε ΟΦΕΙΛΕ κιόλας όχι μόνο ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ (και με κεφαλαία γράμματα μάλιστα) αλλά ΝΑ ΕΙΝΑΙ παρούσα, ανεξάρτητα από το αν τους κάλεσε η όχι η ΕΣΑΠ.

Εφόσον ο ΑΟΟ δηλώνει ότι θεωρεί τον εαυτό του μέλος της Λίγκας της Α1, οφείλει να συμπεριφέρεται ως τέτοιο. Ακόμα και με κίνδυνο να τον πετάξουν έξω, έπρεπε να παραβρεθεί και στην ανάγκη να καταγγείλει το γεγονός ότι τον πέταξαν. Κυρίως όμως, έπρεπε να παραστεί και να εκθέσει τις απόψεις του και τις θέσεις του ΑΟΟ, να κάνει γνωστές τις προθέσεις του, να καταγραφεί η παρουσία του. Είχε κάθε ΕΝΝΟΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ να παραβρεθεί και να το κάνει αυτό. Αλλά αντ’ αυτού, απουσίαζε, όπως απουσίαζε και στην προηγούμενη συνεδρίαση που ΔΕΝ επικυρώθηκε στην ώρα της η βαθμολογία και οδηγηθήκαμε τώρα σε αυτήν την απόφαση, όπως απουσίαζε και άλλες φορές στο παρελθόν σε κρίσιμα παρεμφερή ραντεβού. 

Και εντάξει, μία απουσία μπορεί να συμβεί. Αλλά είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να απουσιάζει οποιοσδήποτε εκπρόσωπος του ΑΟΟ από μια τόσο σημαντική και κρίσιμη συνεδρίαση, που αφορά το μέλλον του συλλόγου. Και οι ΜΟΝΟΙ που ουσιαστικά βρισκόντουσαν στην αίθουσα και παλεύανε για τα δίκαια της ιστορικής ομάδας, όπως κάνουν για όλες τις ομάδες της Θράκης, να είμαστε εμείς, το ThrakiSportS…