Απαράδεκτο: Πόρτα του Εθνικού στην άνοδο της Ορεστιάδας στην Α1!!!

Γράφει από την Αθήνα ο Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Λοιπόν. Η απόφαση της Λίγκας ελήφθη. Με διαμορφωμένη πλειοψηφία, η ΕΣΑΠ αποφάσισε να διατηρήσει στις τάξεις της Βόλεϊ Λιγκ τον Παναθηναϊκό και να στερήσει την δυνατότητα ανόδου στην Ορεστιάδα.

Πρόκειται για απόφαση που ήδη πολλοί χαρακτηρίζουν ως σκάνδαλο. Και δεν το λέμε λόγω καταγωγής. Το λένε και πιο… ουδέτεροi παρατηρητές, όπως ο αρχισυντάκτης του PameSports Παναγιώτης Περπερίδης: “Είναι σκάνδαλο η παραμονή του Παναθηναϊκού στην κατηγορία, όχι μόνο γιατί –βάσει προκήρυξης- στην κατηγορία ανεβαίνει ο επόμενος των δυο προβιβασθέντων της Α2 (εδώ υπάρχει απόλυτη νομική κάλυψη από τη μη επικύρωση εξ αρχής της βαθμολογίας). Κυρίως διότι ο Παναθηναϊκός δεν πληροί τις προϋποθέσεις σύστασης ενός ΤΑΑ που μπορεί να πάρει άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού”.

Αλλά το πιο τραγικό, είναι ότι σε αυτήν την απόφαση που χαρακτηρίζεται ως σκάνδαλο, συμμετείχε δια του εκπροσώπου του και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Ο πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός Γιάννης Τζίμας αρνήθηκε να πάρει ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ επί του θέματος, στερώντας τις όποιες ελπίδες ανόδου της έτερης εβρίτικης ομάδας, όπως έκαναν οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού Παντελής Ταρνατόρος (που είναι και πρόεδρος της ΕΣΑΠ), ο εκπρόσωπος της Λαμίας (αναλογιζόμενος προφανώς το κοινό περί δικαίου αίσθημα αλλά και την αλληλεγγύη που πρέπει να έχουν οι επαρχιακές ομάδες) και η εκπρόσωπος του Ηρακλή (που είχε κάθε λόγο να επιθυμεί να επικυρωθεί η βαθμολογία με τον τρόπο που διαμορφώθηκε στα γήπεδα και όχι με τον περσινό πρωταθλητή στην τελευταία θέση).

Αρχικά ειπώθηκε ότι οι ψήφοι ήταν 9-3 υπέρ της παραμονής του Παναθηναϊκού και συνακόλουθα της ΜΗ ΑΝΟΔΟΥ της Ορεστιάδας. Με τους τρεις μειοψηφούντες να είναι ο Ολυμπιακός, η Λαμία και ο Ηρακλής. Μετά, μάθαμε ότι η απόφαση ελήφθη με 8 ψήφους έναντι τριών και μιας… κάπως “ουδέτερης”, που έμοιαζε με λευκό αλλά δεν ήταν, αφού ουσιαστικά τάσσονταν με άλλον πιο διπλωματικό τρόπο υπέρ της επικύρωσης της βαθμολογίας με τον Ηρακλή τελευταίο, το τριφύλλι στην δέκατη θέση να σώζεται και την Ορεστιάδα να παραμένει στο… περίμενε. Αυτή ήταν ουσιαστικά η ερμηνεία της στάσης – ψήφου του Εθνικού.

Βέβαια, ο πρόεδρός του ΤΑΑ Εθνικός υποστήριξε σε δηλώσεις του στο ThrakiSportS ότι “η στάση του Εθνικού ήταν πάντα σύμφωνη με το πρωτάθλημα της ΕΣΑΠ” και τόνισε ότι “Δεν ισχύει ότι δεν θέλαμε την Ορεστιάδα”, αλλά πρόσθεσε ότι “υπάρχει έντονος προβληματισμός γιατί διαπιστώθηκαν κάποια τρωτά σημεία στο καταστατικό της ΕΟΠΕ, στο πόσοι προβιβάζονται όσο και στο δικό μας, στο πόσοι υποβιβάζονται, και αυτα πρέπει να είναι συνδυασμός. Πάνω από όλα ήταν θέμα ερμηνείας των κενών που υπάρχουν”

Είτε πήγαινε με την μία πλευρά είτε με την άλλη, σημασία δεν θα είχε ως προς το τελικό αποτέλεσμα. Έχει όμως σημασία ως προς το ηθικό αποτέλεσμα. Είναι δυνατόν η ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης ΝΑ ΜΗΝ ψηφίζει υπέρ του ΑΟ Ορεστιάδας, υπέρ της παρουσίας δηλαδή δεύτερης εβρίτικης ομάδας στην Α1, και ουσιαστικά να… εφευρίσκει τρόπο για να αποφύγει να πάρει θέση;