Ολοσέλιδο αφιέρωμα στον Θρακιώτη «Κανονιέρη από κούνια»

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Μεγάλο θέμα και στις πολιτικές αθηναϊκές εφημερίδες έγινε η αποκάλυψη του ThrakiSportS για την επιτυχία του 12χρονου Στέφανου Βαρσαμίδη να προσελκύσει το ενδιαφέρον της Άρσεναλ για την απόκτησή του.

Όπως έγινε γνωστό, ο Βαρσαμίδης αν και “έβγαλε μάτια”, δεν έκλεισε τελικά ακόμα στην ομάδα του Λονδίνου. Αυτή προχώρησε σε αυτήν την φάση σε απόκτηση όχι επιθετικών αλλά αμυντικών στις συγκεκριμένες ηλικίες και συγκεκριμένα ενός Σλοβένου μπακ και ενός Κυπρίου στόπερ. Ωστόσο οι παράγοντες της Άρσεναλ είπαν στον ίδιο τον μικρό και την οικογένειά του ότι η μεταγραφή του θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη για τον Σεπτέμβριο, οπότε και θα προχωρήσει η λονδρέζικη ομάδα στην απόκτηση τεσσάρων ακόμα παικτών που θα στελεχώσουν τις ακαδημίες της.

Ωστόσο ο θόρυβος που έχει προκληθεί γύρω από τις ικανότητες του μικρού Στέφανου, που προέρχεται από ποδοσφαιρική οικογένεια αφού είναι ο μοναχογιός του παλαίμαχου αλεξανδρουπολίτη ποδοσφαιριστή Ζήση Βαρσαμίδη, ενδεχομένως να έχει σαν συνέπεια ο παίκτης να χαθεί από την Άρσεναλ λόγω των δικών της αδέξιων χειρισμών. Ήδη τον ποδοσφαιριστή τον πολιορκούν ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, που έχουν και το επιπλέον πλεονέκτημα ότι του προσφέρουν διαμονή στην Ελλάδα σε μια κρίσιμη περίοδο για την ανάπτυξή του, δεδομένου ότι είναι μαθητής που μόλις ολοκλήρωσε το Δημοτικό Σχολείο. Αλλά στο μεταξύ, άρχισαν να ενδιαφέρονται και άλλοι μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι και μάνατζερς, χώρια που ο μικρός βλέπει πλέον τον εαυτό του να γίνεται ολοσέλιδο σε μεγάλες πολιτικές (και όχι μόνο αθλητικές) εφημερίδες. Χαρακτηριστικό είναι το σημερινό δημοσίευμα του “Ελευθέρου Τύπου”…