Οι αντίπαλοι ΓΑΣ Κομοτηνή και Ασπίδας Ξάνθης στη νέα Γ’ Εθνική

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Εκδόθηκε η προκήρυξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης για τα νέα πρωταθλήματα, με αυτό της Γ’ Εθνικής όπου μετά από χρόνια θα υπάρχει διπλή εκπροσώπηση από την Θράκη με ΓΑΣ Κομοτηνή και Ασπίδα Ξάνθης αντίστοιχα, να ορίζεται ότι θα ξεκινήσει στις 13 Οκτωβρίου και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι και τις 31 Μαΐου του 2014.

Οι ομάδες της Γ’ Εθνικής θα χωριστούν, όπως και φέτος, σε τέσσερις ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια: δύο νότιους και δύο βόρειους. Στον όμιλο που θα μετέχουν οι ομάδες της Θράκης, θα μετέχουν ακόμα οι ΓΣ Ελευθερούπολης Καβάλας, Αγία Βαρβάρα Καβάλας, Τιτάνες Δράμας και Απόλλων Αρναίας Χαλκιδικής, ενώ από εκεί και πέρα, έγινε κλήρωση για να συμπληρωθεί με άλλες επτά ομάδες της Θεσσαλονίκης από τις οκτώ συνολικά που μετέχουν στο νέο πρωτάθλημα από την συμπρωτεύουσα.

Οι οκτώ ομάδες αυτές είναι οι Ανατόλια, Ιωνικός Ιωνίας και ΜΕΝΤ που υποβιβάστηκαν από την Β’ Εθνική, οι Μαντουλίδης, Μακάμπη, Μακεδονικός που παρέμειναν από το απερχόμενο πρωτάθλημα και οι Ζέφυρος 02 και ΠΣ Ευκαρπίας που ανήλθαν από τα τοπικά. Κατόπιν της κλήρωσης λοιπόν, η Μακάμπη είναι η ομάδα που πήγε στον άλλο όμιλο της Δυτικής Μακεδονίας ενώ όλες οι υπόλοιπες επτά πήγαν στον όμιλο που μετέχουν οι ομάδες της Θράκης. 

Κατά συνέπεια, ο όμιλος θα απαρτίζεται από 13 ομάδες, κάθε αγωνιστική κάποιος θα έχει ρεπό και αντίπαλοι του ΓΑΣ Κομοτηνή και της Ασπίδας Ξάνθης θα είναι οι εξής: ΓΣ Ελευθερούπολης, Αγία Βαρβάρα Καβάλας, Τιτάνες Δράμας, Απόλλων Αρναίας Χαλκιδικής, Ανατόλια Θεσσαλονίκης, Ιωνικός Ιωνίας, ΜΕΝΤ, Μαντουλίδης, Μακεδονικός, Ζέφυρος 02 και ΠΣ Ευκαρπίας.

Στον άλλον Βόρειο Όμιλο μετέχουν οι εξής ομάδες: Μεταμόρφωση Βόλου, Βόνιτσα, Ηρακλής Κοζάνης, Διόσκουροι Κοζάνης, Τιτάνες Παλαμά, Φοίνικας Λάρισας, Πρωτέας Γρεβενών, Αστέρας Λάρισας, Αριστοτέλης Φλώρινας, ΓΑΣ Μελίκης, ΑΕ Λάρισας, Μακάμπη