Ιδού η απορία: Παναθηναϊκός ή Ορεστιάδα στην Α1;

Γράφει από την Αθήνα ο Στέφανος Λεμονίδης

–  Στην ΕΣΑΠ θα αποφασίσουν  την Τετάρτη ποιά ομάδα θα πάρει τη θέση του Ηρακλή και επειδή συνηθίζεται την κενή θέση να την παίρνει η πρώτη επιλαχούσα από την κατώτερη κατηγορία, λογικά θα δώσουν το εισιτήριο στην Ορεστιάδα, που τερμάτισε τρίτη στα μπαραζ ανόδου.

Επειδή όμως στην ΕΣΑΠ δεν τηρούν τους κανονισμούς, απλά ως καλό παρεάκι  ψηφίζουν ανατρέποντας τα ισχύοντα, πιστεύουμε ότι θα κρατήσουν στην κατηγορία τον Παναθηναϊκό, που είναι μέλος του κλαμπ.

Όποιος από τους δυο πάρει την … πρόκριση, πρέπει να κάνει διακανονισμό των χρεών, αφού η Ορεστιάδα χρωστάει περίπου 100.000 ευρώ από τότε που έπαιζε στην Α1 ανδρών, ενώ τα κανόνια του Παναθηναϊκού μπορούν να ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο.

Βέβαια τώρα που άρχισαν οι εκδικάσεις των προσφυγών , πρόβλημα αναμένεται να έχουν και οι Λαμία, Άρης, ΑΕΚ, Παναχαική που δεν έχει ΑΦΜ, Κηφισιά και ίσως ένα-δυο άλλες ομάδες, παραπάνω από τις μισές,  με λίγα λόγια.

Κι επειδή στην ΕΣΑΠ πρέπει να βλέπουν μπροστά ας δώσουν wild card, σε οποιαδήποτε ομάδα πληροί αυστηρές προδιαγραφές, για να βγουν από το αδιέξοδο. Εκτός κι αν η Ορεστιάδα κάνει διακανονισμό χρεών, κάτι που δεν έπραξε τα τελευταία χρόνια. Μπορεί βέβαια να μη θέλουν και την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία…