Ποιοι πήραν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και πότε παίζουν σε Champions kai Europa League

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Κώστας Πιτιακούδης

–  Ολοκληρώθηκε με δραματικό τρόπο και ανατροπές στο τέλος το ελληνικό πρωτάθλημα, με τον ΠΑΟΚ μετά και την έκτη και τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ, να ακολουθεί τελικά τον Ολυμπιακό στο Champions League.

Ο Ατρόμητος κατέλαβε τη δεύτερη θέση στα πλέι-οφ και το καλό εισιτήριο για το Europa, για να ακολουθήσουν οι Αστέρας Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο “δικέφαλος” θα ξεκινήσει την προσπάθεια για πρόκριση στους ομίλους από τον 3ο προκριματικό γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει μία εκ των Λιόν, Ζενίτ, Αϊντχόφεν, Μεταλίστ Χάρκιβ και Φενέρμπαχτσε (είναι στους ανίσχυρους με Ζάλτσμπουργκ, Νόρτζελαντ, Γκρασχόπερς και Ζούλτε-Βάρεχεμ).

Η κλήρωση θα γίνει στις 19 Ιουλίου και τα ματς 30 ή 31 Ιουλίου και 6 ή 7 Αυγούστου, ενώ αν καταφέρει να περάσει στα play-offs θα μάθει τον αντίπαλο στις 9 Αυγούστου και τα ματς θα γίνουν 20 ή 21 και 27 ή 28 Αυγούστου. Εκεί ωστόσο τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο, αφού ως πιθανοί αντίπαλοί του θα είναι όσοι ισχυροί θα έχουν προκριθεί μαζί του συν ομάδες όμως η Άρσεναλ, η Μίλαν και η Σάλκε.

Ο Ολυμπιακός είναι ο μόνος που δεν ανησυχεί, αφού πάει κατευθείαν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και θα ξεκινήσει τους αγώνες του τον Σεπτέμβριο.

Πρώτος δηλαδή στην μάχη του Europa League θα μπει ο ΠΑΣ ο οποίος θα αγωνιστεί 18 και 25 Ιουλίου για τον 2ο προκριματικό γύρο. Αν περάσει θα αγωνιστεί στον τρίτο, εκεί όπου θα ξεκινήσει ο Αστέρας Τρίπολης (1-8/8). Στα πλέι-οφ θα παίξει απευθείας (όπως και πέρσι) ο Ατρόμητος που καλείται να περάσει ένα εμπόδιο για να βρεθεί στους ομίλους (22-29 Αυγούστου οι αγώνες).

Αναλυτικά, ο ΠΑΣ Γιάννενα, από την στιγμή που πήρε το ευρωπαϊκό εισιτήριο και δεν καταλαμβάνει την θέση του η Skoda Ξάνθη, ξεκινά από τον 2ο προκριματικό γύρο. Η κλήρωση θα γίνει στις 24 Ιουνίου και τα παιχνίδια 18 και 25 Ιουλίου.

Ο Αστέρας Τρίπολης ξεκινά από τον 3ο προκριματικό γύρο. Η κλήρωση θα γίνει στις 19 Ιουλίου και οι αγώνες 1 και 8 Αυγούστου. Τις ίδιες ημερομηνίες θα αγωνιστεί και ο ΠΑΣ Γιάννενα, εφόσον έχιε προκριθεί φυσικά από τον δεύτερο προκριματικό. 

Τέλος, ο Αστρόμητος θα συμμετάσχει κατευθείαν στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Η κλήρωση θα γίνει στις 9 Αυγούστου και οι αγώνες θα διεξαχθούν 22 και 29 Αυγούστου. Στην φάση αυτή θα συμμετάσχουν ΠΑΣ Γιάννενα και Αστέρας Τρίπολης αν έχουν καταφέρει φυσικά να προχωρήσουν, αλλά και ο ΠΑΟΚ στην απευκταία περίπτωση που θα έχει αποκλειστεί από την συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ.