Όλα όσα έγιναν στο χορταστικό Ορέστης Ορεστιάδας – Ορφέας Ξάνθης

Ανταπόκριση από Ορεστιάδα: Γιάννης Βαβαλικούδης

–  Στο βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής των μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική κατηγορία, αφού Ορέστης Ορεστιάδας και Ορφέας Ξάνθης θα αγωνίζονται και τη νέα σεζόν στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Έβρου και της ΕΠΣ Ξάνθης αντίστοιχα, η ομάδα του Χρήστου Χρηστούδη επικράτησε με 5-2 αποχαιρετώντας με νίκη το κοινό της για τη φετινή σεζόν.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και έφτασαν δίκαια στην άνετη επικράτηση απέναντι στην ομάδα της Ξάνθης, που πραγματοποίησε κάκιστη εμφάνιση, ευρισκόμενη πίσω στο σκορ με 3-0 ήδη από το πρώτο ημίχρονο.

Το πρώτο μέρος ανήκει αποκλειστικά στην ομάδα της Ορεστιάδας, που επιδόθηκε σε επιθετικό μονόλογο έχοντας ρεσιτάλ αποτελεσματικότητας. Στο 3’ ο συνήθης ύποπτος Χαλιμακούδης άνοιξε το σκορ για να διπλασιάσει τα τέρματα του Ορέστη ο Θεμελάκης στο 21. Δέκα λεπτά μετά, και πάλι ο Χαλιμακούδης βρήκε δίχτυα ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0 δίνοντας στην ομάδα του σαφέστατο προβάδισμα νίκης.

Και το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με γκολ, αυτή τη φορά για τους Ξανθιώτες. Στο 47ο λεπτό της συνάντησης ο Ξανθόπουλος μείωσε σε 3-1 δίνοντας στην ομάδα του το έναυσμα της αντεπίθεσης, που δεν κράτησε παρά μόνο για δύο λεπτά. Τόσα χρειάστηκε ο Ορέστης για να πετύχει το 4-1 με τον Ρουσίδη. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 85’ για να έρθει η απάντηση του Ορφέα, αυτή τη φορά από τον Μουμίν Ογλού Τουγιάλ. Ένα λεπτό πριν τη λήξη ήταν η σειρά του Βουδούρη να προσθέσει το όνομά του στη λίστα των σκόρερ της αναμέτρησης αλλά και των αγώνων μπαράζ συνολικά διαμορφώνοντας το τελικό 5-2.

Με αυτό το αποτέλεσμα ο Ορέστης τερμάτισε στην τρίτη θέση με 7 βαθμούς (δύο νίκες με Ορφέα και ισοπαλία με 1-1 στον Ίασμο), ενώ η ομάδα της Ξάνθης έμεινε ουραγός με μόλις τρεις βαθμούς, αυτούς στην πρεμιέρα κόντρα στο Νέστο Χρυσούπολης, που πανηγυρίζει την άνοδο!

ΟΡΕΣΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ: Φιλιππίδης, Χαλιμακούδης, Μυλωνάς Π., Κοτζά, Ρουσίδης, Πετρόπουλος Σ., Αμοιρόπουλος, Θεμελάκης, Βουδούρης, Πετρόπουλος Κ., Νικολόπουλος

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Μαυρόπουλος Γ., Σουκρή, Μαυρόπουλος Λ. , Μαλαδένης, Μυγγίδης (68’ Πεχλιβάνης), Κετσιεμενίδης (77’ Αδαμίδης), Μόσχος, Καραγκιόζης, Χουσείν Ογλού, Ξανθόπουλος, Μουμίν Τουγιάλ