Live: Νέστος Χρυσούπολης – Μ. Αλεξ. Ιάσμου 2-1 και Ορέστης Ορεστιάδας – Ορφέας Ξάνθης 5-2 (τελικά αποτέσματα)

Μεταδίδουν για την Χρυσούπολη ο Γιάννης Κεσόπουλος και από την Ορεστιάδα ο Γιάννης Βαβαλικούδης, συντονίζει από την Αλεξανδρούπολη ο Λεωνίδας Κάλφας

–  Η ώρα της κρίσης έφτασε. Παρακολουθήστε ζωντανά την εξέλιξη στο μεγάλο παιχνίδι Νέστου Χρυσούπολης – Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου, που θα κρίνει την άνοδο στην Γ’ Εθνική. Παράλληλα, ενημέρωση και για το άλλο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής ανάμεσα στον Ορέστη Ορεστιάδας και τον Ορφέα Ξάνθης, αν και είναι αδιάφορο βαθμολογικά. 

Ακριβώς στις 5.00 ξεκινούν τα παιχνιδια της τελευταίας αγωνιστικής των μπαράζ και ουσιαστικά το ενδιαφέρον στρέφεται σε ένα και μόνο ματς: αυτό του Νέστου Χρυσούπολης με τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου, που αποτελεί κάτι σαν τελικό. 

Οι πρωταθλητές της ΕΠΣ Θράκης πάνε στην Χρυσούπολη για δύο αποτελέσματα, αφού ευνοούνται και με την ισοπαλία. Οι γηπεδούχοι θέλουν μόνο τη νίκη, ώστε να κλέψουν και από τις τρεις ομάδες της Θράκης την άνοδο, έχοντας όμως θρακιώτη προπονητή και πέντε θρακιώτες και δη ξανθιώτες στην βασική τους ενδεκάδα.

Στον άλλο αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής, που περνάει σε δεύτερη μοίρα καθότι αδιάφορος βαθμολογικά, ο Ορέστης θα φιλοξενήσει στην Ορεστιάδα τον Ορφέα Ξάνθης. 

Αυτήν την ώρα ξεκινά η live μετάδοση του ThrakiSportS, όπως καναμε σε όλη την διάρκεια των έξι αγωνιστικών της διαδικασίας των μπαράζ ανόδου στην Γ’ Εθνική. Θα είμαστε μαζί μέχρι και την ανάδειξη της ομάδας που θα κάνει παρέα σε Εβρο Σουφλίου και ΠΑΟ Κοσμίου στον πρώτο όμιλο του νέου εθνικού πρωταθλήματος. Θυμηθειτε το pregame των σημερινών αγώνων με ενα κλικ ΕΔΩ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον μεγάλο αγώνα Νέστου Χρυσούπολης – Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου μεταδίδει ζωντανά ο συνεργαζόμενος με το ThrakiSportS ραδιοφωνικός σταθμός “Διαυλος Ροδόπης 92,4” σε περιγραφή των Γιώργου Μαυρίδη, Κωνσταντίνου Μαυρομάτη και Δημήτρη Μπακιρτζή. Για να ακούσετε ζωντανά την ραδιοφωνική μετάδοση του αγώνα, κάντε κλικ ΕΔΩ. Διαφορετικά, κάνετε συχνές ανανεώσεις στο κείμενο για να ενημερώνεστε για την εξέλιξη του σπουδαίου παιχνιδιού.

Oι αρχικές ενδεκάδες των ομάδων: 

Νέστος Χρυσούπολης: Αϊβαζίδης, Μπουνταγκίδης, Αϊβάζογλου, Μανούκος, Παυλακάκης, Τσάκωνας, Δεσύλλας, Κιοσσέ, Κοντοτόλης, Σαλαπάτας, Μάνος
Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου: Μπαϊράμ Ισμαήλ, Χασιώτης, Γιαπραχτσής, Γιαννόπουλος, Προδρομίτης, Ξενάκης, Κιουτσούκ Αμέτ, Χατζητουλούσης, Παγωνίδης , Τσέκος, Κακουλίδης.

1′ Εναρξη του αγώνα στη Χρυσούπολη, τρία λεπτά πριν τις 5.00 που ήταν η προγραμματισμένη έναρξη. 800 περίπου θεατές στο γήπεδο, ανάμεσά τους και 150 φίλαθλοι του Ιάσμου. Ανάμεσά τους και οι πρώην δήμαρχοι Κυριάκος Αμούτζας και Σταύρος Καζάκης, πατέρας του ποδοσφαιριστή της Καλλονής Βλάση. Επίσης, το παρών δίνουν και γνωστοί προπονητές, όπως ο Στέλιος Κατρακυλάκης, πρώην προπονητής της ΠΑΕ Θράκη που κατάγεται από τον Ίασμο αλλά και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Πανθρακικού Ζήσης Τσέκος, που ήρθε από την Θεσσαλονίκη να δει και την προσπάθεια του γιου του που παίζει στον Ίασμο

1′ Έναρξη της αναμέτρησης και στο αδιάφορο βαθμολογικά ματς της Ορεστιάδας.

3′ Γκολ για τον Ορέστη Ορεστιάδας. Ο Χαλιμακούδης ανοίγει το σκορ για τους Εβρίτες. Ορέστης Ορεστιάδας-Ορφέας Ξάνθης 1-0

8′ Πρώτη ευκαιρία για τον Ίασμο. Το αδύναμο σουτ του Παγωνίδη δεν ανησύχησε τον Αϊβαζίδη. 1000 περίπου θεατές βρίσκονται τώρα στο γήπεδο.

15′ Συμπληρώσαμε το πρώτο τέταρτο του αγώνα. Η ομάδα του Ιάσμου έχει τον έλεγχο του αγώνα, την κατοχή της μπάλας και τη μοναδική καλή στιγμή μέχρι τώρα στο ματς.

16′ Πρώτη ευκαιρία και για το Νέστο. Ο Σαλαπάτας εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Γιαπρακτσή, μπήκε στην περιοχή αλλά το σουτ του πέρασε άουτ.

29′ Γκολ για το Νέστο. Ο Σαλαπάτας μετά από πάσα του Νάνου ανοίγει το σκορ. Με αυτό το αποτέλεσμα η Χρυσούπολη ανεβαίνει στη Γ’ Εθνική. Νέστος Χρυσούπολης-Μ. Αλεξ. Ιάσμου 1-0

45′ Λήξη πρώτου μέρους στη Χρυσούπολη. Ο Νέστος προηγείται με 1-0 του Ιάσμου και αν διατηρήσει το προβάδισμά του μέχρι τέλους θα ανέβει στη Γ’ Εθνική. Στην Ορεστιάδα ο Ορέστης έχει διευρύνει το σκορ στο 3-0 σε βάρος του Ορφέα Ξάνθης.

46′ Έναρξη του δευτέρου μέρους σε Χρυσούπολη και Ορεστιάδα.

53′ Mεγάλη ευκαιρία για τον Ίασμο. Καλοχτυπημένο φάουλ του Ξενάκη έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Αϊβαζίδης.

60′ O Νέστος εξακολουθεί να προηγείται με 1-0, αλλά ο Ίασμος έχει ανεβάσει πολύ την απόδοση του πιέζοντας για την ισοφάριση, που θα του χαρίσει την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

63′  Aλλαγή για το Νέστο. Ο Εμμανουηλίδης πήρε τη θέση του Τσάκωνα.

66′ Πέναλτι για τον Ίασμο. Ανατροπή του Κακουλίδη από τον Παυλακάκη!

67′ Γκολ για τον Ίασμο! Ο Παγωνίδης με πέναλτι ισοφαρίζει για τον Ίασμο! Μ’ αυτό το αποτέλεσμα ο Ίασμος ανεβαίνει στη Γ’ Εθνική! Νέστος Χρυσούπολης- Μ. Αλέξανδρος Ιάσμου 1-1

72′ Αλλαγή για το Νέστο. Στη θέση του Αϊβάζογλου πέρασε ο Καλτσάς.

75′ To 1-1 παραμένει στη Χρυσούπολη. 15 λεπτά χωρίζουν τον Ίασμο από την άνοδο στη Γ’ Εθνική!

77′ Ευκαιρία για τον Ίασμο. Το σουτ του Κακουλίδη μπλόκαρε ο Αϊβαζίδης.

79′ Γκολ για το Νέστο. Ο Δεσύλλας μετά από σέντρα του Κιοσσέ δίνει το προβάδισμα στην ομάδα της Χρυσούπολης. Με αυτό το αποτέλεσμα  ο Νέστος ανεβαίνει στη Γ’ Εθνική. Νέστος Χρυσούπολης-Ίασμος 2-1

80′ Αλλαγή για τον Ίασμο. Στη θέση του Κιουτσούκ Μεμέτ πέρασε ο Κερασιώτης

88′ Αλλαγή για τον Νέστο. Στη θέση του Κιοσσέ μπήκε ο Γαμβρέλης.

90′ + 2′ Με δέκα παίκτες ο Νέστος μετά την αποβολή του Νάνου με δεύτερη κίτρινη κάρτα. 

90′ + 3′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Ίασμο. Οι αμυντικοί του Νέστου έδιωξαν πάνω στη γραμμή. Αμέσως μετά, ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη του αγώνα. Νέστος Χρυσούπολης-Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου 2-1. 

Η ομάδα της Χρυσούπολης ανέβηκε στη Γ’ Εθνική, ενώ ο Ίασμος θα αγωνίζεται και τη νέα σεζόν στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Θράκης. Στο άλλο ματς, που είναι αλήθεια ότι το αμελήσαμε δεδομένης της κρισιμότητας του αγώνα της Χρυσούπολης που έκρινε και την άνοδο, ο Ορέστης Ορεστιάδας νίκησε τον Ορφέα Ξάνθης με 5-2!!!

Πολλές λεπτομέρειες για όσα έγιναν και στα δύο γήπεδα σε λίγο. Το σημαντικό για την ώρα είναι ότι ο Νέστος Χρυσούπολης είναι η ομάδα από τον όμιλο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που ανεβαίνει στην Γ’ Εθνική. Και οι τρεις πρωταθλήτριες των ΕΠΣ της Θράκης θα αγωνίζονται και την επόμενη περίοδο στα τοπικά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου στην Α1 της ΕΠΣ Θράκης, ο Ορέστης Ορεστιάδας στην Α’ ΕΠΣ Εβρου και ο Ορφέας στην Α’ ΕΠΣ Ξάνθης.

Κάπου εδώ ολοκληρώνεται το live του ThrakiSportS. Σε λίγο με αναλυτικά ρεπορτάζ…