Ευρωπαϊκές ποδηλατικές διαδρομές και στον Έβρο!

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Kαι από τον Έβρο θα περάσει η ποδηλατική διαδρομή που θα διασχίσει συνολικά είκοσι χώρες της Ευρώπης. Πρόκειται για μια οικολογική και εναλλακτική πρόταση για την υιοθέτηση ενός φυσικού τρόπου ζωής, μια προσπάθεια στήριξης και προώθησης του βιώσιμου τουρισμού και μια ευκαιρία για πολιτισμική ανταλλαγή.

Πρόκειται για το έργο “Iron Curtain Trail (ICT) – Sustainable mobility along the newest Eurovelo route” – “Διαδρομή Σιδηρούν Παραπέτασμα: Βιώσιμη κινητικότητα κατά μήκος της νέας ποδηλατικής διαδρομής EuroVelo” του Ευρωπαϊκού προγράμματος Νοτιοανατολικής Ευρώπης- South East Europe (SEE).

Με τον πιο οικολογικό και οικονομικό τρόπο να εξερευνήσουν τον κόσμο, οι ποδηλάτες θα έχουν τη δυνατότητα να ακολουθούν διαδρομή 9.000 χιλιομέτρων που θα συνδυάζει την ποδηλασία με τη χρήση δημόσιων μέσων μεταφοράς και θα διασχίζει 20 χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης ανάμεσα στις οποίες οι: Ελλάδα, Ουγγαρία, Αυστρία, Σλοβακία, Σλοβενία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κροατία, Σερβία, ΠΓΔΜ.

Η παρουσίαση του έργου “Iron Curtain Trail” έγινε τη Δευτέρα 27 Μαΐου στη Δράμα (Αμφιθέατρο Δραμινών, Διοικητήριο Δράμας, ώρα 18.15) και προγραμματίζεται μία ακόμα την Τετάρτη 5 Ιουνίου στην Ορεστιάδα (Πολιτιστικό Πολύκεντρο Δήμου Ορεστιάδας, ώρα 18.15).