Απογοητευμένος ο Λεώνης μετά την βαριά ήττα

Αποστολή στην Ορεστιάδα: Γιώργος Πανταζίδης

–  Σαφώς προβληματισμένος ο Αλέκος Λεώνης μετά το τέλος του αγώνα της Εθνικής, έψαχνε με τους συνεργάτες του, τι δε πήγε καλά και η Ελλάδα ηττήθηκε σχεδόν με κατεβασμένα τα χέρια από το Βέλγιο.

Κοιτώντας τα στατιστικά προσπαθούσε να δώσει εξηγήσεις την κακή εικόνα της Εθνικής και την βαριά ήττα από το Βέλγιο. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Αλέκος Λεώνης, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, δεν έκρυψε την πικρία του από το γεγονός ότι τίποτα δεν πήγε καλά στο πρώτο παιχνίδι με το Βέλγιο:

«Περιμέναμε ότι το Βέλγιο είναι μια δυνατή ομάδα και με βάση αυτό που λέγαμε, έκανε μόλις 6 λάθη σε όλο το ματς. Δεν ρίσκαρε πολύ στην επίθεση και εκεί εμείς έπρεπε να αντιδράσουμε. Όμως, κάναμε πολλά λάθη, δεν περάσαμε επιθέσεις από τα άκρα, παρά μόνο από το κέντρο και δεν καταφέραμε να ισορροπήσουμε. Είχαμε να κάνουμε με έναν αντίπαλο που ξέρει να καλύπτει τα προβλήματά του, ενώ από την άλλη εμείς δεν είχαμε την υπομονή στο παιχνίδι μας. Από εκεί και πέρα, ατυχήσαμε και με τον τραυματισμό του Χριστοφιδέλη στο ξεκίνημα του αγώνα, οι Βέλγοι είχαν πολύ καλό μπλοκ, εμείς όχι, δεν απαντήσαμε σε κανέναν τομέα, δεν βγάλαμε άμυνες, προφανώς δεν είχαμε ούτε καθαρό μυαλό και στο τέλος εκνευριστήκαμε.
Αυτό που μας έχει απομείνει είναι να κάτσουμε και να αναλύσουμε αυτή την εικόνα, να βρούμε τι έφταιξε και πήγαν όλα στραβά, γιατί είχαμε τόσο πολύ άγχος και από εκεί και πέρα, εάν θέλουμε να ελπίζουμε σε κάτι στη ρεβάνς θα πρέπει να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί στην επίθεση και να παίξουμε λίγο από το βόλεϊ που παίξαμε στα προηγούμενα ματς της Σουηδίας. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να αντιδράσαμε…»
.

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Φράγκος δεν «ξέγραψε» την Εθνική, πιστεύοντας ότι στο Βέλγιο μπορεί να αλλάξει η εικόνα της ομάδας: «Δυστυχώς ο λίγος χρόνος προετοιμασίας, εμφάνισε στο γήπεδο την κακή μας εικόνα. Στο διάστημα που δουλέψαμε δώσαμε το 100%, αυτό φάνηκε στα ματς της Σουηδίας, εκεί όπου πιέσαμε πολύ τον αντίπαλο στο σέρβις, ενώ εδώ έγινε το αντίθετο. Μας πίεσε το Βέλγιο κι εμείς δεν μπορέσαμε να αντιδράσουμε. Επειδή όμως στον αθλητισμό, μπάλα είναι και γυρίζει, μπορεί στην ρεβάνς να αλλάξουν πολλά πράγματα».