Βρέθηκε ο νέος Number One στην Ξάνθη!

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Τα πράγματα ήταν κάτι παραπάνω από απλά στην Ξάνθη. Δεν χρειαζόταν καν δεύτερη σκέψη. Ο Γιούρι Λοντίγκιν πήρε τον δρόμο της καταξίωσης (Ζενίτ), αφήνοντας περισσότερα από 750 χιλιάρικα στο ταμείο της Σκόντα Ξάνθης. Ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος άντεξε στην πόλη της Θράκης μέχρι τα 36 του! Η θέση κάτω από τα δοκάρια ήταν ορφανή.

Ο «εκλεκτός» του Νίκου Καραγεωργίου δεν άργησε να εντοπιστεί. Και το όνομα αυτού; Δημήτρης Κυριακίδης! Το «number one» του Λεβαδειακού την τελευταία τριετία, σύμφωνα με πληροφορίες της «SportDay», αποτελεί την πρώτη μεταγραφική κίνηση της Ξάνθης για τη νέα σεζόν.

Βάσει των ίδιων πηγών, ο διάδοχος του Λοντίγκιν έχει ήδη συμφωνήσει -αν όχι υπογράψει- για συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με μέσο όρο ετήσιων αποδοχών τις 80.000 ευρώ! Σημειωτέον ότι ο 27χρονος τερματοφύλακας, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του από τον ΠΑΟΚ, είχε στα χέρια του προτάσεις τόσο από τον Πλατανιά όσο και από τον ΟΦΗ, αλλά ο κύβος ερρίφθη! Οριστικά και αμετάκλητα υπέρ της Ξάνθης.

Για όσους δεν το ξέρουν, ο Δημήτρης Κυριακίδης είναι γέννημα θρέμα της περιοχής. Καβαλιώτης στην καταγωγή, ξεκίνησε την καριέρα του από το Νέστο Χρυσούπολης. Στη συνέχεια πήγε στον  ΠΑΟΚ,  έπαιξε δανεικός σε Αγροτικό Αστέρα και Πανσερραϊκό, ενώ από το 2010 ανήκε στον Λεβαδειακό.