Ο Ράιτς κόντρα στην Σλοβενία για τα μπαράζ του Ευρωβόλεϊ

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης

–  Πέρα από τους αγώνες της Εθνικής Ανδρών με το Βέλγιο, τα ευρωπαϊκά βλέμματα στρέφονται σε άλλες δύο μάχες για τα μπαράζ πρόκρισης στα τελικά του Ευρωβόλεϊ.

Θρακιώτικο ενδιαφέρον έχουν τα ματς της Κροατίας με τη Σλοβενία. Οι πρώτοι με πρώτο βιολί τον Ιβάν Ράιτς, που μόλις την Πέμπτη  είπε το πολυπόθητο «ναι» στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης για την ανανέωση του συμβολαίου με την ομάδα του Εβρου, θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα στην έδρα τους, κόντρα στην ομάδα του Τίνε Ούρναουτ. Στα προκριμετικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, πριν από λίγες ημέρς, και οι δύο εκμεταλλέυτηκαν το γήπεδό τους και πήραν την πρωτιά στον όμιλό τους, έχοντας χάσει μόλις ένα σετ. 

Στο άλλο ζευγάρι, η Τουρκία θα αντιμετωπίσει τη Λετονία. Οι γείτονες δεν συμμετείχαν στον πρώτο προκριματικό γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και είχαν την ευκαρία να πραμγατοποιήσουν μια σειρά από από φιλικά. Σε αυτά σημείωσαν μόλις μια νίκη απέναντι σε τρία ματς στον Καναδα, ενώ είχαν και δύο ήττες από το Βέλγιο που αποτελεί την αντίαπλο της Ελλάδος. Οι Λετονοί είχαν πριν δύο εβδομάδες τους φιλικούς αγώνες με την Εθνική Ελλάδας στην Ορεστιάδα, ενώ γνώρισαν την απογοήτευση στα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος καθώς ήρθαν τρίτοι σε έναν όμιλο με Εσθονία, Λευκορωσία και Δανία.