Ενδιαφέρον της ΑΕΚ και για τον Κυβελίδη

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Κώστας Πιτιακούδης

–  Ο καταρτισμός του ρόστερ της επόμενης περιόδου στην ΑΕΚ ξεκινάει σχεδόν από μηδενική βάση. Πέραν των δεδομένων αποχωρήσεων που θα υπήρχαν με την πτώση της ομάδας στην τρίτη κατηγορία, αναγκαίο ήταν και ένα γενικό… ξεσκαράρτισμα.

Αυτή τη στιγμή, οι σίγουροι ποδοσφαιριστές που θα βρίσκονται και τη νέα σεζόν στην ομάδα είναι τρεις (Ανάκογλου, Τσουμάγκας, Τσουκαλάς), ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις παικτών που θεωρείται δεδομένο ότι επίσης θα συνεχίσουν (όπως ο Μιχάλης Παυλής). Από εκεί και πέρα ο Τραϊανός Δέλλας και όλοι όσοι θα ασχοληθούν με το αγωνιστικό κομμάτι στην επόμενη μέρα της ΑΕΚ, επιθυμούν να δομηθεί ένα ρόστερ το οποίο θα βασίζεται σε νεαρούς και εξελίξιμους ποδοσφαιριστές, που θα έχουν τουλάχιστον την προοπτική να σηκώσουν το «βάρος» και όταν η «Ενωση» επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα.

Παράλληλα, όμως, στην ομάδα θα πρέπει να βρίσκονται και ποδοσφαιριστές με ικανότητα και εμπειρία να συμβάλουν άμεσα. Αυτοί χρειάζονται όχι μόνο για να μπορέσουν να σηκώσουν άμεσα την ομάδα στις πλάτες του, αλλά και για να έχουν ηγετικό ρόλο στα αποδυτήρια. Κάπως έτσι δικαιολογείται και η ουσιαστικά δεδομένη επιστροφή του Νίκου Γεωργέα.

Ωστόσο, στην ΑΕΚ έχουν τη διάθεση να κάνουν κάποιες… υπερβάσεις και να αποκτήσουν 3-4 ποδοσφαιριστές που υπό άλλες συνθήκες δεν θα συζητούσαν καν το ενδεχόμενο να αγωνιστούν στην τρίτη κατηγορία. Όπως αναφέρει με σημερινό αναλυτικό της ρεπορτάζ η SportDay, αλλά έχει αναφέρει από χθες και το ThrakiSportS, h περίπτωση του Δημήτρη Παπαδόπουλου είναι μία από αυτές. Ο Ελληνας επιθετικός, που τον Οκτώβριο θα κλείσει τα 32, έρχεται από μια πολύ καλή σεζόν με τον Πανθρακικό.

Πιθανή παρουσία του «Παπ» στην περιπέτεια που θα έχει την επόμενη σεζόν η ΑΕΚ στην τρίτη κατηγορία θα ήταν σχεδόν… εξωπραγματική και οι «κιτρινόμαυροι» είναι διατεθειμένοι να το παλέψουν, μετά τις πρώτες επαφές που υπήρξαν ανάμεσα στις δύο πλευρές. Εντούτοις, από αυτό το σημείο μέχρι να υπάρξει deal, ο δρόμος είναι τεράστιος. Σίγουρα η προοπτική της ΑΕΚ είναι ικανή να δελεάσει πολύ κόσμο, όμως από την άλλη υπάρχει η Γ’ Εθνική. Επίσης, ο Παπαδόπουλος έχει ήδη και άλλες προτάσεις ομάδων της Σούπερ Λίγκα στα χέρια του (φημολογείται ότι μια εξ αυτών είναι του Ατρόμητου) και οι «κιτρινόμαυροι» θα πρέπει να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να τον «ψήσουν».

Η προσθήκη ενός έμπειρου φορ, που θα έχει το εύκολο γκολ, απασχολεί τους ανθρώπους της «Ενωσης», αλλά στην ΑΕΚ κινούνται σε πολλά μέτωπα αυτή την περίοδο. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, όπως πάντα αναφέρει η «SportDay», στην ΑΕΚ έχει προταθεί και ένας ακόμα πρώην επιθετικός του Πανθρακικού που φημολογείται ότι ενδιαφέρει εκ νέου την ομάδα της Κομοτηνής: o Λεωνίδας Κυβελίδης.

Ο Κυβελίδης έχει προταθεί στην ΑΕΚ (μαζί με αρκετούς ακόμα ποδοσφαιριστές). Στα Σπάτα εξετάζουν την περίπτωσή του, χωρίς ακόμα να υπάρχει κάτι προχωρημένο. Ο 27χρονος επιθετικός, που στο δεύτερο μισό της σεζόν αγωνίστηκε στην Κέρκυρα σημειώνοντας 5 γκολ, έχει αρκετά στοιχεία που μπορούν να φανούν άμεσα χρήσιμα στην «Ενωση». Ωστόσο λέγεται ότι ο Άκης Μάντζιος, που τον γνώρισε καλά στο νησί των Φαιάκων, θα επιθυμούσε την επιστροφή του στην Κομοτηνή, όπως άλλωστε έχει γράψει το ThrakiSportS…

 

ΜΠΟΥΡΜΠΟΣ

 

Πέραν του «επαναπατρισμού» του Γεωργέα, στην ΑΕΚ επιθυμούν και την επιστροφή ενός ακόμα πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας. Ο Λυμπερόπουλος έχει συνομιλήσει με τον Μπούρμπο και είναι «ζεστός» στο ενδεχόμενο, ωστόσο να επιθυμεί πρώτα να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τον ΟΦΗ. Η επιστροφή ενός ακόμη πρώην, του Καφέ, θα ενδιέφερε, αλλά τα οφειλόμενα αποτελούν αξεπέραστο εμπόδιο.

 

ΒΟΥΡΑΣ

 

Με τις αποχωρήσεις των Κωνσταντόπουλου και Αραμπατζή, η απόκτηση γκολκίπερ είναι επιβεβλημένη. Η ΑΕΚ έκανε την κίνησή του και η υπόθεση του Ηλία Βούρα θεωρείται «τελειωμένη» για τον «Δικέφαλο», άνθρωποι του οποίου τον παρακολουθούσαν από πέρυσι. Πάντως, αυτή μπορεί να μην είναι και η μόνη μεταγραφή τερματοφύλακα που θα κάνει η «Ενωση».