Συναντήσεις και πηγαδάκια στις προπονήσεις Ελλάδας και Βελγίου

Ανταπόκριση από Ορεστιάδα: Γιάννης Βαβαλικούδης

–  Ολοκληρώθηκε στις 19.30 η προπόνηση της Εθνικής Ανδρών χωρίς κανένα απρόοπτο, ενώ αμέσως μετά ξεκίνησε η προπόνηση της Εθνικής Βελγίου.

Η αποστολή των Βέλγων έφτασε στην Ορεστιάδα στις 17.00, έχοντας ξεκινήσει οδικώς από την Κωνσταντινούπολη (βρισκόταν εκεί από την Πέμπτη) στις 10.30.

Όταν οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στην κεντρική σάλα, ο Φράνκ Ντεπεστέλ έκανε τους συμπαίκτες του να… ζηλέψουν, αφού αγκάλιασε και συνομίλησε με τους περισσότερους Έλληνες παίκτες αλλά και τον Αλέκο Λεώνη.

Με τα μαλλιά του να έχουν γκριζάρει επικίνδυνα, χαμογέλασε και παραδέχθηκε ότι «τα χρόνια περνάνε κι εμείς μεγαλώνουμε», ζήτησε από τον Ντίμα Φιλίποφ να δώσει τα χαιρετίσματα του στον πατέρα του Γιούρι (τον οποίο είχε προπονητή στο Χάρκοβο) ενώ όταν ο Αλέκος Λεώνης τον ρώτησε πως ήταν η εμπειρία του στην Κωνσταντινούπολη με την Φενέρμπαξε του απάντησε: «Αν έχεις παίξει στη Ρωσία, τότε η προσαρμογή σε όλες τις άλλες χώρες είναι μια πολύ εύκολη υπόθεση».

Οι Φράγκος, Βέρχις είχαν στήσει το δικό τους πηγαδάκι. Τέλος ο Αλέκος Λεώνης είχε ένα μικρό τετ α τετ με τον Ντόμινικ Μπάγενς (παλιοί γνώριμοι ως αντίπαλοι σε επίπεδο συλλόγων) στο οποίο προστέθηκε και ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης. «Όλα καλά;», ρώτησε ως ευγενικός οικοδεσπότης ο Έλληνας τεχνικός με τον Βέλγο συνάδελφο του να απαντά με νόημα: «Είμαστε κουρασμένοι από το ταξίδι κι αυτό είναι το σίγουρο. Το αν είμαστε καλά θα φανεί μετά το αυριανό παιχνίδι».